ΔΙΕΘΝΕΣ
13/01/2020 11:00 EET | Updated 13/01/2020 11:06 EET

Αμηχανία στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία για F-16 που...«πνίγηκαν» λόγω πλημμυρών

Ζημιές σε οκτώ F-16 λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

ASSOCIATED PRESS

Αμηχανία προκάλεσαν στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία οι εικόνες μαχητικών F-16 τα οποία φαίνονται να έχουν...«πνιγεί» σε νερά μέσα στα υπόστεγά τους, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Jerusalem Post, η ισραηλινή αεροπορία παραδέχτηκε πως ήταν λάθος που δεν μετακινήθηκαν όλα τα μαχητικά από τα υπόγεια υπόστεγά τους εν όψει των βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της αεροπορίας, 50 εκατομμύρια λίτρα βροχής έπεσαν στη βάση Χατζόρ στο νότιο Ισραήλ μέσα σε μισή ώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν διάδρομοι και δύο υπόγεια υπόστεγα. Οκτώ μαχητικά υπέστησαν ζημιές- τα πέντε μικρές και τα τρία σοβαρότερες.

 

 

Η βάση και η μοίρα επέστρεψαν σε κανονική λειτουργία την Κυριακή και όλα τα αεροπλάνα αναμένεται να έχουν επισκευαστεί ως την επόμενη εβδομάδα.

Το Ισραήλ επλήγη από δύο μεγάλες θύελλες την προηγούμενη εβδομάδα, που προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες ανά τη χώρα. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Jerusalem Post, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προσπάθησαν να συγκαλύψουν το συμβάν, ωστόσο το βράδυ της Κυριακής παραδέχτηκαν πως είχαν υπάρξει ζημιές.

Sponsored Post