ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2019 21:20 EEST | Updated 07/04/2019 21:40 EEST

American Airlines: Παράταση ακυρωμένων πτήσεων - Στο έδαφος τα Boeing 737 Max

Μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Bloomberg via Getty Images

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines θα παρατείνει τις ακυρώσεις πτήσεων μέχρι τις 5 Ιουνίου, έναν μήνα περισσότερο από ότι ανακοινώθηκε αρχικά, καθώς τα αεροσκάφη Boeing 737 Max παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα ακύρωνε περίπου 90 πτήσεις την ημέρα μέχρι τις 24 Απριλίου. Η παράταση αναμένεται να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους ταξιδιώτες και υπαινίσσεται διαταραχή στη βιομηχανία που προκλήθηκε από την παραμονή των Boeing 737 Max στο έδαφος, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η Boeing εργάζεται για να διορθώσει τα ελαττώματα στο λογισμικό των αεροσκαφών, μετά τις δυο θανατηφόρες συντριβές. Την Παρασκευή, η Boeing ανακοίνωσε άμεση μείωση της παραγωγής του 737 Max, ενώ είχε ήδη αναστείλει την παράδοση συγκεκριμένων παραγγελιών του μοντέλου. 

Η American Airlines πετάει 24 μοντέλα 737 Max και τονίζει ότι αναμένει πληροφορίες από αμερικανικά κανονιστικά όργανα. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι ακυρώσεις και αλλαγές ίσως επηρεάσουν κάποιους πελάτες μας και εργαζόμαστε για να μειώσουμε τον αντίκτυπο σε μόνο έναν μικρό αριθμό πελατών», είπε η εταιρεία στο CNBC

Sponsored Post