ΔΙΕΘΝΕΣ
03/10/2018 09:30 EEST | Updated 03/10/2018 09:35 EEST

Αμερικανίδα μηνύει το Facebook κατηγορώντας το ότι ευθύνεται για τον βιασμό και τη σεξουαλική της εκμετάλλευση

myella via Getty Images

Μια γυναίκα στο Τέξας η οποία υποστηρίζει ότι βιάστηκε, ξυλοκοπήθηκε και έπεσε θύμα sex trafficking/ σεξουαλικής εκμετάλλευσης στα 15 από προαγωγό ο οποίος παρίστανε τον «φίλο» στο Facebook, μηνύει το κοινωνικό δίκτυο, κατηγορώντας το πως τα στελέχη του γνωρίζουν ότι ανήλικοι καταλήγουν σε κυκλώματα σωματεμπορίας μέσω της πλατφόρμας του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, η γυναίκα, που αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα μόνο ως Τζέιν Ντόου, κατηγορεί επίσης την ιστοσελίδα αγγελιών Backpage.com, η οποία πλέον έχει σταματήσει να λειτουργεί, και τους ιδρυτές της.

Σύμφωνα με τη «Τζέιν Ντόου», η ίδια έγινε «φίλη» το 2012 με έναν χρήστη ο οποίος φαινόταν να γνωρίζει αρκετούς από τους πραγματικούς της φίλους. Αυτός της έστειλε μηνύματα μέσω του κοινωνικού δικτύου, σύμφωνα με την αγωγή, την οποία είδε το Reuters.

 

AntonioGuillem via Getty Images

 

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, κάποια στιγμή που μάλωσε με τη μητέρα της, ο χρήστης προσφέρθηκε να την παρηγορήσει, αλλά αφού την πήρε από το σπίτι την ξυλοκόπησε και τη βίασε, και τράβηξε φωτογραφίες οι οποίες ανέβηκαν στο Backpage.com.

Η αγωγή αναφέρει ότι το Facebook δεν έκανε αρκετά για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του χρήστη, η οποία- πάντα σύμφωνα με τα έγγραφα- ήταν ψεύτικη και ότι το θύμα ποτέ δεν προειδοποιήθηκε πως σωματέμποροι δρουν στο κοινωνικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι το Backpage.com έκλεισε ύστερα από παρέμβαση των αρχών, αφού έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης γύρω από ισχυρισμούς πως η ιστοσελίδα χρησιμοποιείται κυρίως για «πώληση» σεξ.

Sponsored Post