ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/03/2020 17:10 EET

Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: Υπόλογος ίδιος ο Ερντογάν αν οι μετανάστες αντιμετωπίζουν Ολοκαύτωμα

«Ας πάει στο Άουσβιτς να μάθει για τους πραγματικούς Ναζί».

ADEM ALTAN via Getty Images

Τη σκληρή απάντηση του Ντέιβιντ Χάρις, διευθύνοντος συμβούλου της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) προκάλεσαν τα θλιβερά σχόλια του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου παρομοίαζε τους Έλληνες με «Ναζί» εξαιτίας της αναζωπύρωσης της μεταναστευτικής κρίσης που που προκάλεσαν ο ίδιος και η κυβέρνησή του, υποκινώντας απροκάλυπτα τη μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο προκειμένου να επιχειρήσουν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα πως κάνει “αυτό που έκαναν οι Ναζί”, επικαλούμενος την κρίση στα σύνορα που προκάλεσε ο ίδιος. Είναι αντιμέτωποι με Ολοκαύτωμα οι μετανάστες στην Τουρκία; Τρέχουν να σώσουν τις ζωές τους; Αν ναι, ο Ερντογάν θα έπρεπε να είναι υπόλογος. Αν όχι, θα έπρεπε να επισκεφτεί το Άουσβιτς και να μάθει για τους αληθινούς Ναζί».

 

 

Η Τουρκία, επιδίδεται σε ένα κρεσέντο προκλήσεων, χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα μετανάστες και πρόσφυγες ως εργαλείο άσκησης πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο- με χαρακτηριστική περίπτωση περιστατικό με σκάφος στην Κω, καθώς και περιστατικά στα σύνορα- ενέργειες που συνοδεύονται αδιαλείπτως από κυκλοφορία fake news από την τουρκική κυβέρνηση.

Sponsored Post