ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/02/2021 12:41 EET | Updated 11/02/2021 12:42 EET

Αμετανόητος ο ιερέας στην Κάλυμνο - Θέλει να μπει σε μονάδα Covid-19 χωρίς μέτρα προστασίας

Να κοινωνήσει ασθενείς και μετά να καταλύσει την υπόλοιπη θεία κοινωνία για να αποδείξει, προφανώς, ότι...δεν κολλάει.

Sviatlana Lazarenka via Getty Images
Belarus, Gomel city, celebrating the church holiday of Easter in St. Nicholas Monastery 01.05. 2016 year. The priest holds the chalice church

Η δίμηνη αργία στην οποία τέθηκε από τον Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για τον ιερέα Μιχαήλ Κουκουβά να αναθεωρήσει τη στάση του σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας. Οι πιθανότητες βέβαια ήταν ούτως ή άλλως λιγοστές αφού δεν φαίνεται να έχει πειστεί εδώ και ένα χρόνο ούτε με τα  δύο και πλέον εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως,  για το πόσο πραγματική είναι απειλή του κορονοϊού.

Έτσι ο γνωστός πλέον ιερέας της Καλύμνου, που διατηρεί και προφίλ στο Facebook έρχεται να προκαλέσει ξανά.

Σε ανάρτησή του ζητά από την διεύθυνση νοσοκομείου Καλύμνου να κοινωνήσει ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid-19. Ουδέν μεμπτό φυσικά σε αυτό αφού μπορεί όντως κάποιοι ασθενείς να το επιθυμούν. 

Ο ιερέας όμως, δεν φαίνεται να θέλει μόνο αυτό, αλλά μάλλον αναζητά και έναν ακόμη τρόπο για να αποδείξει πως ο ιός δεν κολλάει.

Συγκεκριμένα ζητά από την διεύθυνση του νοσοκομείου, να εισέλθει σε αυτό ”χωρίς θερμομέτρηση, χρήση μάσκας και χωρίς να γίνει τεστ κατά την είσοδο και έξοδο μου από το Νοσοκομείο, για ευνόητους λόγους....” (ποιοι είναι άραγε αυτοί οι ”ευνόητοι λόγοι”;). 

Και συνεχίζει: ”Αφού τους κοινωνήσω, παρακαλώ προς θεασιν όλων των Ελλήνων, να καταλυσω (φάγω), το υπόλοιπο του Τιμίου Σώματός και Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού από το Αγιο Δισκοπότηρο !!!”. Προφανώς για να αποδείξει πως ο ιός δεν κολλάει ούτε από τη Θεία Κοινωνία.

Φυσικά η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως μάλλον και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει, δεν θα μπορέσει να του επιτρέψει να μπει χωρίς κανέναν έλεγχο. 

Ίσως βέβαια, να είναι αυθαίρετη η υπόθεση πως και ο ίδιος ο ιερέας μπορεί να ποντάρει σε αυτή την άρνηση για να μπορέσει στη συνέχεια να υποστηρίξει πως δεν του επιτρέπουν να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. 

Εφόσον βέβαια, στόχος του είναι προσφέρει πράγματι ανακούφιση στο ποίμνιο του με έναν γλυκό λόγο και με την Θεία Κοινωνία, τότε μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα-προκειμένου να επιτελέσει το έργο του- να τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.