ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/09/2018 10:00 EEST | Updated 11/09/2018 10:03 EEST

«Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός...». Ένα υπέροχο μήνυμα του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη για τη νέα σχολική χρονιά

Aly Song / Reuters

Σήμερα χτυπούν και πάλι τα κουδούνια στα σχολεία όλης της χώρας. Για τα πρωτάκια είναι η αρχή ενός πολυετούς ταξιδιού που περίμεναν με ανάμεικτα συναισθήματα. Φόβο, χαρά, αγωνία. Για όσα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τα συναισθήματα επίσης είναι ανάμεικτα αλλά ίσως για κάποια να επικρατούν τα αρνητικά συναισθήματα. 

Όπως πχ στα παιδιά που έχουν δυσλεξία και αυτή είτε δεν έχει διαγνωσθεί με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα αίσθημα αποτυχίας, για το οποίο όμως δεν φέρουν καμία ευθύνη, είτε δεν αντιμετωπίζεται με τον δέοντα τρόπο ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. 

Σε αυτά τα παιδιά επέλεξε να απευθυνθεί σήμερα ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης όχι μόνο για να τους ευχηθεί «καλή σχολική χρονιά» αλλά και για να τους δώσει θάρρος, λέγοντας τους πως δεν θα είχε πετύχει όσα τον έχουμε δει να κάνει μέχρι σήμερα εάν δεν ήταν και ο ίδιος δυσλεκτικός. Θυμάται όμως και τον φόβο που ένοιωθε ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Έναν φόβο που 

Αφορμή δε όπως λέει για την απόφαση του να κάνει αυτή την ανάρτηση στο Facebook και να μιλήσει για την δυσλεξία ήταν τα όσα είπε για το ίδιο θέμα διεθνούς φήμης σεφ και τηλε-αστέρας, Τζέιμι Όλιβερ. 

Sponsored Post