ΔΙΕΘΝΕΣ
29/10/2019 11:32 EET | Updated 29/10/2019 11:33 EET

«Αν επιστρέψω θα με εκτελέσουν»: Ιρανή «εστεμμένη» έχει εγκλωβιστεί σε αεροδρόμιο και αρνείται να γυρίσω πίσω

Βρίσκεται εδώ και δυο εβδομάδες στο αεροδρόμιο στης Μανίλα και αρνούνται να της παραχωρήσουν άσυλο.

Μια ιρανή βασίλισσα της ομορφιάς, η Μπαχάρ Ζάρε Μπαχάρι, βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο της Μανίλα στις Φιλιππίνες και εκλιπαρεί να μην την στείλουν πίσω στο Ιράν, γιατί πιστεύει ότι θα την εκτελέσουν.

Η 31χρονη εστεμένη, συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς 2018 Miss Intercontinental στη Μανίλα και υποστηρίζει πως η Τεχεράνη θέλει να την σιωπήσει λόγω της δημόσιας στάσης της ενάντια στην κυβέρνηση.

Ύστερα από αίτημα του Ιράν που ζητάει την έκδοση της Μπαχάρι, η Interpol εξέδωσε αίτημα σύλληψής της.

«Ζω εδώ από το 2014 και δεν έχω γυρίσει στο Ιράν. Τους εξήγησα αρκετές φορές ότι δεν γίνεται να εκκρεμεί μια ποινική υπόθεση εναντίον μου αφού ζω στις Φιλιππίνες χρόνια», είπε στο CNN τηλεφωνικά.

Εδώ και 12 ημέρες η Μπαχάρ παραμένει μπλοκαρισμένη σε αίθουσα του αεροδρομίου Ninoy Aquino στη Μανίλα, μέχρι την απόφαση για το αίτημα ασύλου.

Πιστεύει ότι έχει στοχοποιηθεί από τις ιρανικές αρχές λόγω του ακτιβισμού της στην χώρα. Η Μπαχάρ δήλωσε πως έγινε δασκάλα γιατί ήθελε να διδάξει στα κορίτσια ότι «είναι ανθρώπινα όντα, ούτε παιχνίδια, ούτε πράγματα και έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα αγόρια».

Η 31χρονη δήλωσε ότι μετακόμισε στις Φιλιππίνες πριν πέντε χρόνια για να σπουδάσει οδοντιατρική και από τότε βρίσκεται σε φοιτητική βίζα που ανανεώνει ετησίως. Συμπλήρωσε επίσης πως η βίζα που έχει μέχρι τώρα έχει ισχύ μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Στις 17 Οκτωβρίου επέστρεψε στις Φιλιπίννες από ένα ταξίδι στη Μέση Ανατολή και από τότε βρίσκεται στο αεροδρόμιο καθώς δεν της επιτρέπουν την είσοδό της στην χώρα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημα του CNN κάποιο σχόλιο.

πηγή: cnn