ΔΙΕΘΝΕΣ
21/07/2018 18:19 EEST

Αναφορές σε γαλλικά ΜΜΕ πως είναι Έλληνας ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο συνεργάτης του Μακρόν

Τη στιγμή που στην Γαλλία έχει προκληθεί σάλος με την αποκάλυψη πως συνεργάτης του προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν ξυλοκόπησε διαδηλωτή, η όλη υπόθεση λαμβάνει πλέον και μια άλλη διάσταση η οποία αφορά ακόμη περισσότερο την Ελλάδα. 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, η δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια στη Γαλλία, Μαρία Δεναξά, ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε απλό Αλεξάντρ Μπεναλά, σύμβουλος ασφάλειας του Μακρό- ο οποίος κατά την διάπραξη του αδικήματος φορούσε κράνος αστυνομικού- είναι Έλληνας. 

Η σχετική πληροφορία δημοσιεύτηκε σε γαλλικά ΜΜΕ και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές. 

Ο άνδρας, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ στον γαλλικό Τύπο, είχε λάβει μέρος στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και είναι μέλος της Black Block (μαύρο μπλόκο, γενική αναφορά σε ομάδες διαδηλωτών που επιλέγουν να φορούν μαύρα ρούχα, κουκούλες κλπ και συχνά σχετίζονται με ομάδες αναρχικών, αντιεξουσιαστών, αντιφασιστικών ή και αντικαπιταλιστικών ομάδων).

Φέρεται επίσης να έδωσε ψεύτικα στοιχεία στις αρχές, συγκεκριμένα ένα όνομα Ελληνα μπασκεμπολίστα, τέθηκε υπο κράτηση 4 ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην Ελλάδα.

 

Σημειώνεται πως η κράτηση του Αλεξάντρ Μπεναλά συνεχίζεται, όπως επίσης και του Βενσάν Κρας, του αστυνομικού, ο οποίος ήταν μαζί του στη διάρκεια των γεγονότων.

Ο Μπεναλά είχε λάβει άδεια να συμμετάσχει με την αστυνομική δύναμη στη διατήρηση της τάξης την ημέρα εκείνη αλλά ως απλός παρατηρητής.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα για την "απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης" για την ασφάλεια και την "παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου".

Την ίδια ώρα, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στην Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.