ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/04/2018 14:41 EEST | Updated 04/04/2018 14:49 EEST

Ανακριβείς οι δηλώσεις Λεβέντη για την ενημέρωση που είχε από τον Κοτζιά για το Σκοπιανό, λένε κύκλοι του Υπ.Εξωτερικών

Eurokinissi

Ως ανακριβείς χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τις τοποθετήσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. 

Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια δημοσιοποίησης περιεχομένου συζητήσεων αυστηρώς εμπιστευτικού χαρακτήρα, δυσκολεύει τη μελλοντική πιθανότητα τέτοιου είδους ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως ο κ.Λεβέντης εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά και ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο. Προέβλεψε δε ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις στα θέματα της γλώσσας, της ταυτότητας και του αλυτρωτισμού. 

«Υπάρχει λογική στο κείμενο της συμφωνίας που έχει αποστείλει η χώρα μας για τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε πως «εάν δεν είχαμε δώσει το όνομα θα μπορούσε κάποιος, να πει ότι η συμφωνία θα πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση». Επίσης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό και να τον πείσει για το όνομα και τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)