ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2018 12:12 EEST | Updated 13/09/2018 12:17 EEST

Αναταραχή στην Ιταλία με την παραίτηση ή μη του υπουργού Οικονομικών

Tony Gentile / Reuters

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία δεν υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας διαφωνιών σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019, και ειδικότερα λόγω της διαφωνίας του με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που έχει υποσχεθεί προεκλογικά το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, δήλωσε πηγή του υπουργείου στο Reuters.

Οι εφημερίδες La Repubblica και La Stampa δημοσίευσαν σήμερα την πληροφορία ότι ο Τρία, που είναι τεχνοκράτης και δεν ανήκει σε κάποια από τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, δήλωσε στον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, ότι είναι πρόθυμος να αποχωρήσει από το υπουργικό πόστο του, λόγω της αυξανόμενης πίεσης που δέχεται από το συγκυβερνών κόμμα των Πέντε Αστέρων. 

Οι αναφορές είναι «αβάσιμες», ανέφερε η πηγή.

Το Κίνημα πιέζει τον υπυοργό για την εξασφάλιση ενός κονδυλίου, ύψους 10 δισ. ευρώ, κάτι στο οποίο αντέδρασε ο Τρία επικαλούμενος την ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων της Ε.Ε.

Η αναταραχή αντικατοπτρίστηκε και στο ταμπλό των ιταλικών ομολόγων, η απόδοση των οποίων ενισχύεται στο 2,8% για τα 10ετή και στο 2% για τα 5ετή.

(Με πληροφορίες από το Reuters)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost