ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/02/2020 15:58 EET

Ανατροπή στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος: Άλλα λέει η ιατροδικαστική έκθεση, άλλα ο ιατροδικαστής

Ελεύθεροι οι γονείς του.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας ότι τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης που βρήκε ο αρμόδιος ιατροδικαστής στο βρέφος 11 μηνών από τη Συρία οφείλονται σε φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το μωρό.

Στην επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση που παραδόθηκε τελικά σήμερα Τρίτη στην Εισαγγελία δεν γίνεται αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, με αποτέλεσμα οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο να αφεθούν ελεύθεροι.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει: «Το ανωτέρω βρέφος σήμερα 1) δεν φέρει κακώσεις σώματος, 2) ο παρθενικός υμένας εν διαπλάσει, δεν φέρει κακώσεις, 3) στην είσοδο του πρωκτού και στην περιπρωκτική χώρα παρατηρούνται σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος τινός οργάνου».

Εντύπωση προκαλεί ότι ο ίδιος ο ιατροδικαστής (σ.σ. για την ακρίβεια ένας από τους τρεις που εξέτασαν το άψυχο κορμάκι του βρέφους) χθες, Δευτέρα, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για «πρωτοφανή στα χρονικά σεξουαλικά κακοποίηση», ωστόσο, στην επίσημη έκθεση δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά.

Στην ίδια έκθεση, αναφέρει ακόμα ότι: «Η αιτία θανάτου του ανωτέρω βρέφους θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής», κάτι που πάντως είχε επισημάνει και στη δήλωση του προς τους δημοσιογράφους. 

Από την πρώτη στιγμή, η μητέρα του παιδιού, είχε υποστηρίξει καταθέτοντας στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ότι πολλές φορές χρειαζόταν να χορηγεί θεραπεία με μορφή υπόθετου στο βρέφος, την ώρα μάλιστα, που είχε σπασμούς και έντονες κρίσεις. Μάλιστα, είχε καταθέσει και ο θεράπων ιατρός του παιδιού, ο οποίος φέρεται να είπε στην ΕΛ.ΑΣ.: «Ναι, θα ήταν πιθανό τα σημάδια αυτά στο παιδί να έχουν δημιουργηθεί από τον τρόπο χορήγησης της θεραπείας αν μάλιστα είναι συχνή και δεν γινόταν με το σωστό τρόπο».

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται, ωστόσο, αφορά πλέον το τυχόν αδίκημα της κακοποίησης ανηλίκου. Τόσο οι γονείς του άτυχου βρέφους, όσο και οι φίλοι του ζεύγους αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, καθώς δεν έχουν προκύψει στοιχεία εναντίον τους.