Αναβάλλεται «επ’ αόριστον» η τελετή απονομής των Grammy

Δεν ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία.

Οι διαρροές επιβεβαιώθηκαν: Τα βραβεία Grammy 2022, που είχαν οριστεί αρχικά για τις 31 Ιανουαρίου, αναβάλλονται «επ′ αόριστον» λόγω πανδημίας.

Σε δήλωση που εστάλη στη HuffPost US, η Recording Academy και το δίκτυο CBS που αναλαμβάνει την τηλεοπτική μετάδοση της τελετής, επικαλούνται για την αναβολή την παραλλαγή Όμικρον.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και ανάλυση με αξιωματούχους της πόλης και της πολιτείας, τους εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας και ασφάλειας, την καλλιτεχνική κοινότητα και τους συνεργάτες μας, η Recording Academy και το CBS αναβάλλουν την 64η ετήσια τελετή των βραβείων Grammy», αναφέρεται στη δήλωση, την οποία επικαλείται επίσης το Variety και το Rolling Stone, μεταξύ άλλων ΜΜΕ. «Η υγεία και η ασφάλεια των μελών της μουσικής μας κοινότητας, του κοινού και των εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται ακούραστα για την παραγωγή της τελετής παραμένουν κορυφαία μας προτεραιότητα».

«Δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί εξαιτίας της παραλλαγής Omicron, η διεξαγωγή της τελετής στις 31 Ιανουαρίου ενέχει απλά πάρα πολλούς κινδύνους», συνεχίζει η δήλωση.

Ο κωμικός ηθοποιός και παρουσιαστής του Daily Show, Τρέβορ Νόα παραμένει όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό οικοδεσπότης της τελετής, παρότι δεν ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία.

Είναι η δεύτερη φορά που τα Grammy αναβάλλονται λόγω του COVID-19. Η τελετή του 2021, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου του περασμένου έτους, πραγματοποιήθηκε τελικά στις 14 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και χωρίς ζωντανό κοινό, παρόλο που ήταν παρόντες υποψήφιοι, παρουσιαστές και μικρός αριθμός δημοσιογράφων. Η τηλεθέαση της τελετής, ωστόσο, σημείωσε κατακόρυφη πτώση της τάξης του 53% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ υπήρξε και σημαντική απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια.

Η Recording Academy σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την τελετή στο Crypto.com Arena του Λος Άντζελες ενώπιον ζωντανού κοινού, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Billboard οι παραγωγοί είχαν δεύτερες σκέψεις και η αναβολή θεωρούνταν «πολύ πιθανή».

Popular in the Community