ΔΙΕΘΝΕΣ
15/08/2019 17:31 EEST | Updated 15/08/2019 17:38 EEST

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου με 233 επιβαίνοντες στη Μόσχα: Η στιγμή του ατυχήματος

Προσγειώθηκε με την «κοιλιά».

ASSOCIATED PRESS

Αεροπλάνο της Ural Airlines με 226 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση με την «κοιλιά» στην εξοχή κοντά στη Μόσχα, μετά από σύγκρουση με πουλιά.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, το αεροπλάνο, τύπου Αirbus A321, είχε ως προορισμό τη Συμφερόπολη της Κριμαίας. Λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ζουκόφσκι συγκρούστηκε με μεγάλο αριθμό γλάρων ή κορακιών. Χωρίς να υπάρχει χρόνος για ρίψη των καυσίμων και χωρίς να έχει κατεβεί το σύστημα προσγείωσης, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με την «κοιλιά» σε χωράφι ένα χιλιόμετρο από τον διάδρομο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν βίντεο από το συμβάν.

 

 

Ο Σεργκέι Σκουράτοφ, διευθύνων σύμβουλος της Ural Airlines, είπε πως η έκταση της σύγκρουσης ήταν ασυνήθιστη. «Είναι αρκετά σπάνιο, συμβαίνει ίσως μια φορά μέσα σε 50 χρόνια».

 

Tatyana Makeyeva / Reuters

 

Δεν υπήρξε φωτιά και δεν σκοτώθηκε κανείς, ωστόσο δεκάδες (74, μεταξύ των οποίων και 19 παιδιά, σύμφωνα με αναφορές) επιβάτες τραυματίστηκαν. Η εταιρεία επιδοκίμασε τον επαγγελματισμό του πληρώματος κατά την αναγκαστική προσγείωση και την εκκένωση του αεροπλάνου. Επίσης, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε πως θα δοθούν στους πιλότους κρατικά βραβεία.