Ανδρέας Ανδρεάδης: Γρήγορα τεστ ιού από τα ξενοδοχεία

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος των Sani – Ikos Resorts, παραθέτει μια ρεαλιστική πρόταση για τη λειτουργία των ξενοδοχείων.
.
.
Eurokinissi

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ένας εκ των κορυφαίων στελεχών του τουριστικού κλάδου και με τεράστια εμπειρία, παραθέτει τη δική του άποψη, η οποία φαντάζει και ρεαλιστική, για τη λειτουργία των ξενοδοχείων εν μέσω πανδημίας και σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα επισημαίνει:

«Για ξενοδοχεία και θέρετρα, η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται επί του παρόντος με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και του ιδιωτικού τομέα για την οριστικοποίηση και εφαρμογή πρωτοκόλλων υγείας και λειτουργίας παγκόσμιας κλάσης. Στην ιδανική περίπτωση, τέτοια πρωτόκολλα σε επίπεδο ΕΕ θα πρέπει επίσης να θεσπιστούν σύντομα. Ωστόσο, πιστεύω ότι, για τη φετινή σεζόν, είναι επιτακτική ανάγκη τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα να επιλέξουν να επιτρέπουν την είσοδο και τη χρήση των εγκαταστάσεων τους μόνο σε επισκέπτες και προσωπικό που έχουν πρόσφατο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ ιού 4 ημερών. Τα ξενοδοχεία μπορούν να συνεργαστούν με πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια, για να δημιουργήσουν κατά την είσοδο των επισκεπτών τους μια εγκατάσταση για ένα γρήγορο τεστ 5-10 λεπτών με κόστος 15 € για τη διεξαγωγή τεστ σε όσους επιθυμούν να δοκιμαστούν αλλά δεν διαθέτουν τέτοιο πιστοποιητικό. Αυτό μπορεί να καλυφθεί από το ξενοδοχείο ή να αφαιρεθεί από την εσωτερική κατανάλωση. Τέτοιες δοκιμές σίγουρα, έως τα τέλη Ιουνίου, θα είναι ευρέως διαθέσιμες και περισσότερο από 97% ακριβείς.

Η μετατροπή με τέτοιο τρόπο - με σημαντικό βαθμό βεβαιότητας - ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε «ζώνες απαλλαγμένες από ιούς», εκτός ​​από την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων υγείας, είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει, κατά τη γνώμη μου, αυτήν η σεζόν. Δεν θα προστατεύσει μόνο σε αποδεκτό βαθμό την υγεία των επισκεπτών, του προσωπικού και των τοπικών κοινοτήτων, αποκαθιστώντας έτσι την εμπιστοσύνη, αλλά θα καλύψει και τα ξενοδοχεία από πιθανές ευθύνες.»