ΔΙΕΘΝΕΣ
14/03/2019 13:17 EET

Ανησυχίες για πετρελαιοκηλίδα στη Βρετάνη μετά από βύθιση πλοίου

Το πλοίο ταξίδευε από το λιμάνι του Αμβούργου προς την Καζαμπλάνκα ενώ μετέφερε 2.000 οχήματα και 2.200 τόνους καυσίμων.

Twitter

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στη Γαλλία μετά τη βύθιση ενός ιταλικού φορτηγού πλοίου στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της χώρας που τυλίχθηκε στις φλόγες αργά το βράδυ της Κυριακής.

Παρά το γεγονός πως η γαλλική κυβέρνηση είχε αρχικά αναφέρει πως πιθανότατα το πλοίο μετέφερε επικίνδυνα υλικά, τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως έχει καταγραφεί διαρροή πετρελαίου.

Το πλοίο ταξίδευε από το λιμάνι του Αμβούργου προς την Καζαμπλάνκα ενώ μετέφερε 2.000 οχήματα και 2.200 τόνους καυσίμων. Τα 26 μέλη του πληρώματος αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς. Στη διάσωση τους βοήθησε το Ναυτικό της Βρετανίας.

Το πλοίο τελικά βυθίστηκε την Τρίτη περίπου 180 ναυτικά μίλια δυτικά της Γαλλίας. Ο ναύαρχος, Ζαν Λουίς Λοζιέρ, δήλωσε ότι η ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi Group έχει δεσμευτεί πως κανένα τοξικό υλικό δεν θα φτάσει στη γαλλική ηπειρωτική χώρα.

Τη νύχτα της Τετάρτης, το Γαλλικό Ναυτικό σχολίασε πως ανακάλυψε μια πετρελαιοκηλίδα αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Η Grimaldi, σε δήλωσή της, είπε ότι συνεργάζεται με τις γαλλικές Αρχές για να αποτρέψει τυχόν ζημιές που θα προκληθούν στο περιβάλλον.