ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/01/2019 07:41 EET | Updated 21/01/2019 11:46 EET

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι

Eurokinissi

Την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ του Ποταμιού ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς το πρωί της Δευτέρας.  Το Ποτάμι μένει με τέσσερις βουλευτές και χάνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του στη Βουλή. 

«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

 

 

«Ο Αμυράς στον δρόμο του Δανέλλη»

«Λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιώργος Αμυράς  αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος. «Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά ο κ.Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;»

«Κεραυνός εν αιθρία»

Κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς την παραίτηση του Γιώργου Αμυρά. «Δεν την γνώριζα την εξέλιξη αυτή. Είχαμε πει συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Ήταν κεραυνός ένα αιθρία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. 

«Ήταν προαποφασισμένο ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί ο Γιώργος Αμυράς, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός στον ΣΚΑΪ. 

«Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα οπότε είμαστε τέσσερις ελεύθεροι άνθρωποι», είπε επίσης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και ο ίδιος εντός των ημερών. 

Από πλευράς του, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε στον «Θέμα 104,6» πως «είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.  Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος, λειτουργώ συλλογικά».