ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/06/2018 10:03 EEST | Updated 08/06/2018 11:36 EEST

Ανοίγει η αυλαία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των γενικών λυκείων

Eurokinissi

Άνοιξε σήμερα, Παρασκευή η αυλαία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων στα γενικά λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν κείμενο του Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση, το οποίο είχε δημοσιευθεί προ δεκαετίας περίπου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία, ενώ πρότειναν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού χαρακτήρα του σχολείου.

Τη Δευτέρα 11/6 οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ άρχισαν χθες Πέμπτη επίσης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Φέτος οι δηλώσεις - αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

Το υπουργείο έχει διαβεβαιώσει πως «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το Υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».