ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2018 18:14 EEST

Ανοίγει ξανά η υπόθεση του θανάτου της Λουίζ Πιέτροβιτς. Βρέθηκαν τα οστά μετά από 50 χρόνια

BBC

Οι αρχές της Νέας Υόρκης ταυτοποίησαν τα οστά μιας γυναίκας που εξαφανίστηκε από την κοινότητα του Λονγκ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από 50 χρόνια, σύμφωνα με το BBC.

Τον Οκτώβριο του 1966, η -τότε 38χρονη- Λουίζ Πιέτροβιτς έκλεισε τον τραπεζικό της λογαριασμό και έφυγε από την πόλη με τον τότε σύντροφό της και αστυνομικό, Γουίλιαμ Μπόκεν.

Τον Μάρτιο του 2018 και μετά από 50 χρόνια, τα οστά της Πιέτροβιτς ανακαλύφθηκαν, θαμμένα κάτω από το σπίτι του Μπόκεν, ο οποίος πέθανε το 1982, στο Λονγκ Άιλαντ.

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας και ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, έστρεψαν ξανά το ενδιαφέρον στην υπόθεση του θανάτου της Πιέτροβιτς. Η υπόθεση ξανάνοιξε τον Οκτώβριο του 2017, όταν η βρετανική εφημερίδα Suffolk Times δημοσίευσε ένα εκτενές ρεπορτάζ μαζί με ένα ντοκιμαντέρ για την εξαφάνιση της γυναίκας.

Την Τετάρτη, ένας ιατρικός εξεταστής ταυτοποίησε τα οστά, μετά από εξετάσεις DNA των συγγενών της, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μια ημέρα πριν από την εξαφάνισή της, η Πιέτροβιτς απέσυρε 1,273,000 δολάρια από την προσωπικό λογαριασμό στην τράπεζα και μετά τον έκλεισε, σύμφωνα με τους Suffolk Times. Ο Μπόκεν είπε στη δουλειά ότι είναι άρρωστος και μετά παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως αστυνομικός. Η Πιέτροβιτς είχε εγκλωβιστεί σε έναν βίαιο γάμο την περίοδο της εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώην σύζυγος του Μπόκεν πρόσφατα ειδοποίησε την αστυνομία ότι υπάρχει ένα θαμμένο σώμα στο υπόγειο του παλιού σπιτιού του άντρα στην πόλη Σάουθχολντ.

Χρησιμοποιώντας ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος, οι αστυνομικοί του Suffolk County βρήκαν έναν σκελετό θαμμένο στα 2,1 μέτρα στο βρώμικο υπόγειο, κάτω από μια βαριά πλάκα μήκους 12 cm.

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι ο Μπόκεν τη δολοφόνησε. Ωστόσο, ακόμα παραμένει άγνωστη η ακριβής αιτία θανάτου της Πιέτροβιτς και οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Πηγή: BBC