ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/01/2018 10:26 EET

Ανοίγματα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και... Τζιτζικώστα

Μηνύματα κατά την περιοδεία σε Πιερία και Πέλλα

Eurokinissi

Με τις διπλωματικές προσπάθειες στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων να βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να στείλει τα δικά του μηνύματα κατά την διήμερη περιοδεία του σε Πιερία και Πέλλα.

Μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών του κόμματός του στο Λιτόχωρο, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο συμβολισμό της επίσκεψης του στην περιοχή της Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής από τη μια, αλλά και την προσμονή τους για μια λύση από την άλλη.

«Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγω του κ.Μητσοτάκη, για να προσδιορίσει εκ νέου τα όρια αποδοχής μιας λύσης από τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα.

«Δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας» πρόσθεσε και συνέχισε: «Αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Και αναφέρομαι φυσικά στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων, που προσβάλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων».

Αλλά και στο εσωκομματικό επίπεδο, ο πρόεδρος της ΝΔ, επίσης σε μια κίνηση συμβολισμού, επέλεξε να απευθυνθεί αρκετές φορές στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα - που ήταν παρών στην εκδήλωση - θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαλύσει τα σενάρια και τη φημολογία περί διαφοροποίησής του στο εθνικό ζήτημα ή την ακόμα πιο ακραία φημολογία περί δημιουργίας... Μακεδονικού κόμματος!

Φρόντισε μάλιστα να συνδέσει την αναφορά του στο πρόσωπο του κ.Τζιτζικώστα με την επέτειο από την συμπλήρωση δυο χρόνων στο τιμόνι της ΝΔ, για να τον ευχαριστήσει δημοσίως.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο Απόστολο, όχι μόνο για τη διαχρονική του στήριξη, αλλά και για την εξαιρετική δουλειά την οποία κάνει, εδώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντάς την σε αναπτυξιακό πρωταθλητή της χώρας. Έτσι όπως της αξίζει. Έτσι όπως σας αξίζει. Έτσι όπως αξίζει στη Μακεδονία μας» είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.