ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/03/2019 14:57 EET

Ανώνυμη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως

Στη μνήμη του αναρχικού Λάμπρου Φούντα.

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ανυπόγραφη είναι η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως στις 2 Μαρτίου, η οποία αναρτήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών indymedia.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της η ενέργεια αυτή έγινε στη μνήμη του του αναρχικού Λάμπρου Φούντα, ο οποίος πριν από εννέα χρόνια είχε πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανάληψης ευθύνης:

«Η είδηση που κυκλοφόρησε έναν Μάρτη, εννιά χρόνια πριν, μας μάτωσε αλλά δεν μας ξάφνιασε.

Ο σύντροφος μας Λάμπρος Φούντας είχε πέσει νεκρός σε ένοπλη μάχη με μπάτσους, κατά την απαλλοτρίωση οχήματος στη Δάφνη.Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε και τη συνολικότητα των επιλογών του ως επαναστάτη. Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε πως η στέρεη του συγκρότηση, η έλλειψη ιδεοληψιών, το βαθύ ανθρώπινο ήθος του, τον έκαναν να αντιλαμβάνεται την επαναστατική του στράτευση με τρόπο αδιαχώριστο και συνολικό.Τον είχαμε γνωρίσει στις συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις πορείες, τις περιφρουρήσεις, τις αφισσοκολλήσεις, τις συνομωτικές συναντήσεις, τις εξεγερτικές συγκρούσεις, την αντιφασιστική δράση, τους νυχτερινούς εμπρησμούς. Και δεν μας ξάφνιασε όταν με τον θάνατο του μάθαμε πως οι επαναστατικές του επιλογές περιελάμβαναν και τη συμμετοχή του στην ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Γιατί αυτό ακριβώς ήταν ο Λάμπρος. Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, ένας ολοκληρωμένος επαναστάτης. Μέχρι το τέλος.

Τιμώντας την μνήμη του συντρόφου μας, το βράδυ του Σαββάτου στις 2 Μαρτίου επιτεθήκαμε στο Α.Τ. στο κουκάκι, ένα ακόμα άνδρο δολοφώνων και βασανιστών.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο δημοσίευμα της ”Καθημερινής” για την επίθεση μας, όπου το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ διέτασσε επιτακτικά για προσαγωγές στο σωρό, υποσχόμενο ρεπο(!)Αλήθεια, αυτοί που προσήγαγαν κ δολοφήνησαν τον νιγηριανό μετανάστη Εμπούκα, πόσα ρεπό πήραν;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΕΙ ΜΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ»

Πηγή: Indymedia