ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/09/2020 07:13 EEST

Ανθεκτικά στην πανδημία τα malls της Lamda Development

Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, προχώρησε σε μείωση ενοικίων σε ποσοστό 40%

Λειτουργικά κερδοφόρα παρά το lockdown και τις εκπτώσεις ενοικίων κατά για δύο τουλάχιστον μήνες παραμένουν τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. 

Αθροιστικά τα The Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα αλλά και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη υπέστησαν κάμψη της λειτουργικής κερδοφορίας τους κατά 39,1% εμφανίζοντας ωστόσο 19,5 εκατ.ευρώ «κάβα».

Όμως, η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της είχαν σαν αποτέλεσμα το α’ εξάμηνο του 2020 ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και η συνολική επισκεψιμότητα των τριών εμπορικών κέντρων να παρουσιάσουν πτώση 43,2% και 47,0% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Πιο ανθεκτικό το Golden Hall με πτώση πωλήσεων κατά 34,9%, ενώ τα The Mall Athens και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη παρουσίασαν πτώση κατά 41% και 40% αντίστοιχα. 

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development παραμένουν καλυμμένα κατά 98% από ενοικιαστές την ώρα που ο μέσος όρος των ανοιχτών αγορών μετρά «λουκέτα» και αδιάθετα καταστήματα σε ποσοστό 25% σε μεγάλες εμπορικές πιάτσες.

Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, προχώρησε σε μείωση ενοικίων σε ποσοστό 40% στα εμπορικά της κέντρα για τους μήνες Μάρτιο και Ιούνιο, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές επιταγές, ενώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο προχώρησε σε μείωση 70% έναντι της νομοθετικά προβλεπόμενης μείωσης 40%.

Επίσης, σε ακολουθία με τις νομοθετικές επιταγές, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο εφάρμοσε μείωση σε ποσοστό 40% στους κλάδους εστίασης και ψυχαγωγίας.