22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
17/09/2021 07:13 EEST

Αντιαρματικά ρομπότ παρουσίασε η Ρωσία στο πλαίσιο της άσκησης Zapad-2021

Εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων και χρήση φλογοβόλων από ρωσικά ρομπότ σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις.

Ruptly
.

Σε εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων και χρήση φλογοβόλων προέβησαν ρωσικά στρατιωτικά ρομπότ τη Δευτέρα, με τους χειριστές τους να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, στο πλαίσιο μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων τις οποίες παρακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε βίντεο τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, δύο μοντέλα μη επανδρωμένων οχημάτων μάχης επιδεικνύουν τις δυνατότητες και τα όπλα τους στο πλαίσιο της άσκησης Zapad-2021. Μεταξύ αυτών, όπως μετέδωσε το RT, ήταν το τεθωρακισμένο όχημα μάχης Uran-9, που θυμίζει συμβατικό άρμα μάχης με ελέγχεται μέσω τηλεχειρισμού. Μπορεί να εξοπλιστεί με πυροβόλα και συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, ενώ διαθέτει αισθητήρες υπερύθρων και λέιζερ για τον εντοπισμό και την εμπλοκή στόχων. Κάποια αρχικά μοντέλα του συγκεκριμένου οχήματος θεωρείται ότι είχαν δει χρήση στη Συρία.

 

 

Στις ασκήσεις είδε χρήση επίσης το όχημα μάχης Nerekhta. Το συγκεκριμένο όχημα, εξοπλισμένο με πυροβόλο, έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις αναγνώρισης σε περιοχές που θεωρούνται πολύ επικίνδυνες για να αποσταλούν στρατιώτες. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει πολυβόλο και βομβιδοβόλο.

Στην άσκηση Zapad-2021 συμμετέχουν ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις, καθώς και στρατεύματα από άλλες χώρες. Σημειώνεται πως οι ασκήσεις αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία στη Δύση, δεδομένου πως θεωρείται πως κατά κανόνα η Ρωσία τείνει να αναφέρει αριθμούς στρατιωτικών δυνάμεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Με πληροφορίες από RT