ΔΙΕΘΝΕΣ
24/10/2018 13:56 EEST | Updated 24/10/2018 13:57 EEST

Αντιδράσεις για «βλάσφημο» διαφημιστικό σποτ με τον Χριστό στον σταυρό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει, διαφημιστικό σποτ στην Αυστραλία, όπου απεικονίζεται ο Χριστός στον σταυρό λίγο πριν τον θάνατό του, να συζητά με δύο φρουρούς για το ενδεχόμενο...δωρεάς οργάνων.

Οι δύο φρουροί τον πλησιάζουν και τον ρωτούν αν έχει σκεφτεί να δωρίσει τα όργανά του πριν πεθάνει, ενημερώνοντάς τον πως θα μπορούσε να σώσει τις ζωές μέχρι επτά ανθρώπων και προτείνοντάς του να κάνει εγγραφή γρήγορα, πριν πεθάνει. Ο Ιησούς δείχνει ενδιαφέρον («προφανώς και θα το έκανα, ο Ιησούς είμαι!» απαντά), και του εξηγούν πώς έχουν τα πράγματα για να μπορέσει να γραφτεί.

«Smartphone έχετε;» ρωτάει ο Εσταυρωμένος, και του πηγαίνουν ένα με μια λόγχη (δεν είναι σίγουρο εάν πρόκειται για τη Λόγχη του Πεπρωμένου) και ακολουθεί το επόμενο βήμα, που είναι η έγκριση από την οικογένεια (την οποία η Μαρία και ο Ιωσήφ, που περνούσαν από εκεί, δίνουν περιχαρείς). Και στο τέλος βγάζουν οι δύο λεγεωνάριοι και ο Χριστός βγάζουν μαζί selfie (και συζητούν και για τα hashtags), κλείνοντας με το μήνυμα «κάνε ό,τι θα έκανε και ο Ιησούς».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Star, πρόκειται για ένα σποτάκι στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Dying to Live», που ασχολείται με το θέμα των χαμηλών αριθμών δωρητών οργάνων στην Αυστραλία.

 

Το εν λόγω σποτάκι έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί διαμαρτύρονται για το κωμικό του ύφος, δεδομένου του θέματός του, χαρακτηρίζοντάς το ιερόσυλο και βλάσφημο. Ωστόσο, δύσκολα θα αμφισβητήσει κανείς πως είναι, αν μη τι άλλο, ευφάνταστο (με έναν έντονο «αέρα» Μόντι Πάιθονς- είναι και η προφορά βλέπετε) - επίσης, δεν μπορεί να παραβλέπεται και το αντικείμενό του: Τη δωρεά οργάνων για να σωθούν ζωές προωθεί στο κάτω κάτω της γραφής, όχι κρέμες αποτρίχωσης.