ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/03/2018 16:08 EET | Updated 01/03/2018 16:08 EET

Αντιεξουσιαστές έφθασαν μέχρι το δωμάτιο που νοσηλεύεται ο Γιαγτζόγλου στο νοσοκομείο Λάρισας

Eurokinissi

Ομάδα αντιεξουσιαστών φέρεται να έφτασε έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Το περιστατικό συνέβη περί τις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ έγινε γνωστό από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Σήμερα ομάδα 20 συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποίησε παρέμβαση στο Π.Ν. Λάρισας. Παρόλο που ο χώρος του νοσοκομείου φυλασσόταν από μεγάλη αστυνομική δύναμη (σχεδόν όλη η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας) καθιστώντας μη προσβάσιμο τον χώρο σε αλληλέγγυους/αλληλέγγυες  καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι κάτω από το δωμάτιο-κελί του συντρόφου απεργού πείνας και δίψας Ντ. Γιαγτζόγλου. Φωνάξαμε συνθήματα και ήρθαμε σε επαφή με τον έγκλειστο σύντροφο δίνοντάς του δύναμη για την συνέχεια του αγώνα».

Εάν η πληροφορίες ισχύει (σ.σ. που είναι και το πλέον πιθανό), τότε εύλογα γεννούνται ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας του 29χρονου που κατηγορείται για το «τρομοδέμα» τον Λουκά Παπαδήμο.

Ραγκούσης - Κακαρνιάς: «Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του»

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας και 4 απεργίας δίψας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία του κρατούμενου.

Οι Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Κακαρνιάς αναφέρουν ότι από την Τετάρτη ο Κ. Γιαγτζόγλου νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ ξεκαθαρίζουν ότι «η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη», λόγω της καθυστέρησης σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.