Άντονι Μπουρντέν: Ένας χρόνος από τον θάνατο του διάσημου σεφ

«Έδινε τον καλύτερό του εαυτό σε ότι και να έκανε».
SIPA USA/PA Images

Ένας χρόνος έχει περάσει από τον τραγικό θάνατο του Άντονι Μπουρντέν, ο οποίος κρεμάστηκε σε ένα ξενοδοχείο στην Γαλλία, στις 8 Ιουνίου του 2018, σε ηλικία 61 ετών.

Ο Μπουρντέν βρισκόταν τότε στη Γαλλία για ένα επερχόμενο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του CNN, «Parts Unknown». Ο στενός φίλος του Έρικ Ρίπερτ, γνωστός Γάλλος σεφ, ήταν εκείνος που τον βρήκε μόνο του στο μπάνιο του δωματίου του.

Μόλις ο κόσμος έμαθε τα συγκλονιστικά νέα για τον θάνατο του βραβευμένου και πολυταξιδεμένου σεφ, αμέτρητες διασημότητες και σεφ έγραψαν αφιερώματα και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τον άδικο χαμό του.

Ο Μπουρντέν ήταν κορυφαίος στο είδος του, πρώτα στην κουζίνα και μετά στη δουλειά του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για τον θάνατό του, πένθησε και η Άζια Αρτζέντο, η σύντροφός του.

«Έδινε τον καλύτερό του εαυτό σε ότι και να έκανε», έγραφε στο tweet της τότε. «Η καλή και ευαίσθητη ψυχή του άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους και η γενναιοδωρία του δεν είχε όρια. Ήταν η αγάπη μου, το στήριγμά μου, ο προστάτης μου. Νιώθω συντετριμμένη».

Ο Μπουρντέν ήταν κορυφαίος στο είδος του, πρώτα στην κουζίνα και μετά στη δουλειά του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

View this post on Instagram

🖤 #anthonybourdain #tony #rip #chef #explorer #travel #love

A post shared by sara (@umbrellacorpse) on

Ο διάσημος σεφ εισήλθε στον γαστρονομικό κόσμο με μικρά και ταπεινά βήματα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μαγειρικής της Αμερικής, άρχισε την καριέρα του, πλένοντας πιάτα στην Πρόβινσταουν στην Μασαχουσέτη. Αργότερα αποφάσισε να εντατικοποιήσει τις δεξιότητές του και γράφτηκε στο Ινστιτούτο από το οποίο αποφοίτησε το 1978. Στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλά φημισμένα εστιατόρια, όπως το Rainbow Room, το The Supper Club, το Coco Pazzo Teatro και το Brasserie Les Halles.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για τον αγαπημένο σεφ. Σε μια συνέντευξη του 2018 στο Biography.com, μίλησε ανοιχτά για τη μάχη του με τον εθισμό, τον οποίο τελικά κατάφερε να ξεπεράσει.

Στην πορεία, έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που η βιομηχανία έχει να προσφέρει. Το 2013, οι κριτές του βραβείου Peabody τίμησαν τον Μπουρντέν και τα «Parts Unknown» για την «επέκταση των ουρανίσκων και του ορίζοντάς μας με ίσο μέτρο». «Είναι ασεβής, ειλικρινής, περίεργος, ποτέ δεν παρηγορητικός, ποτέ αμείλικτος», ανέφεραν οι κριτές. «Οι άνθρωποι ανοίγονται σε αυτόν και, με αυτόν τον τρόπο, συχνά αποκαλύπτουν περισσότερα για τις πατρίδες τους ή τις πατρίδες τους από ό, τι ένας παραδοσιακός δημοσιογράφος θα μπορούσε να ελπίζει να τεκμηριώσει».

Το βιβλίο τον έθεσε σε ένα μονοπάτι για τη διεθνή αναγνώριση. Αρχικά φιλοξένησε το «A Cook’s Tour» στο δίκτυο τροφίμων και στη συνέχεια μετακόμισε στο «Anthony Bourdain: No Reservations» στο Travel Channel. Το «No Reservations» ήταν μία εκπομπή που έκανε μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα κέρδισε βραβεία Emmy και περισσότερες από δώδεκα υποψηφιότητες.

View this post on Instagram

🖤🖤🖤 #anthonybourdain

A post shared by Ashe Rüppe (@ashe.ruppe) on

Είναι ένας άνθρωπος που θα λείψει και που ο κόσμος σίγουρα θα θυμάται για πάντα, τόσο για την ταπεινή προσωπικότητά του, όσο για την συμβολή του στην γαστρονομία.

*Με πληροφορίες από E!News

Δημοφιλή