ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/03/2020 19:22 EET | Updated 21/03/2020 19:39 EET

Απάντηση Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα: Πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία

Το βίντεο του πρώην υπουργού στο Facebook, σχετικά με τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Eurokinissi
Φωτό αρχείου

Όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρότεινε την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τον κατηγόρησε για λαϊκισμό. Όμως τώρα η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγγειλε την πλήρη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δικαιώνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δημιουργήσει και βίντεο με το οποίο ζητά τη λήψη ουσιωδών μέτρων:
-καταβολή μισθών και Δώρου από το κράτος
-ανάκληση απολύσεων
-επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα
-οριζόντια μέτρα για την οικονομία

Στην ανάρτηση του Τσακαλώτου στο Facebook ο πρ. υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνει βίντεο με τις δηλώσεις του (στις 17 Μαρτίου, στον ΑΝΤ1) «αν ήμουν εγώ στο Eurogroup θα είχα προτείνει την αναστολή του συμφώνου Σταθερότητας». Ακολουθεί η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα (στις 19 Μαρτίου) «λυπάμαι που Τσακαλώτος διολισθαίνει σε μία από τις χειρότερες πρακτικές του, επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και μαξιμαλισμού». Και ως «απάντηση» συνεχίζεται με την δήλωση της προέδρου  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία χθες ανακοίνωσε την πλήρη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας για να μπορούν οι χώρες της ΕΕ να ενισχύσουν χωρίς περιορισμό τις οικονομίες. Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στο Twitter τόνισε πως «οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να χορηγήσουν στην οικονομία τους όσους (πόρους) θα χρειαστούν».

«Πλέον δεν έχουν δικαιολογία», τονίζει ο Τσακαλώτος και ζητά
-Πλήρη καταβολή μισθών και Δώρου από το κράτος
-Ανάκληση απολύσεων
-Επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα
-Οριζόντια μέτρα για την στήριξη της Οικονομίας

Το βίντεο κλείνει με το σχόλιο του Τσακαλώτου «άλλωστε υπάρχει ασφάλεια και το λένε και οι ίδιοι» και με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα (στον ΑΝΤ1): «Κοιτάξτε εμείς έχουμε ε το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή  να έχουμε ένα ταμειακό απόθεμα, τα 32 δις. Ευρώ. Μας επιτρέπει το ταμειακό απόθεμα  να  κάνουμε παρεμβάσεις».