ΔΙΕΘΝΕΣ
15/10/2019 10:10 EEST

Απαγόρευση διαδηλώσεων για την Extinction Rebellion από τη βρετανική αστυνομία

ASSOCIATED PRESS
Διαμαρτυρία μελών της ομάδας ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος Extinction Rebellion στην Ντάουνινγκ Στριτ. 

Η βρετανική αστυνομία έδωσε εντολή να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες της Extinction Rebellion στο Λονδίνο έπειτα από μια εβδομάδα κινητοποιήσεων πολιτικής ανυπακοής από τους ακτιβιστές της οργάνωσης που τίθενται κατά της κλιματικής αλλαγής σε κυβερνητικό κτίριο και μεγάλους οικονομικούς θεσμούς.

″Οποιαδήποτε συνάθροιση συνδέεται με την ”Φθινοπωρινή Εξέγερση” των (ακτιβιστών της) Extinction Rebellion (...) και οι διαμαρτυρίες τους θα πρέπει τώρα να σταματήσουν εντός του Λονδίνου”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής 1.445 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις διαμαρτυρίες της οργάνωσης, σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία.

Η Extinction Rebellion χρησιμοποιεί την πολιτική ανυπακοή για να σηματοδοτήσει τους κινδύνους που θέτει η κλιματική αλλαγή και την επιταχυνόμενη απώλεια ειδών της πανίδας και της χλωρίδας.

″Η έκτακτη κλιματική και οικολογική ανάγκη δεν εξαλείφεται και εξακολουθούμε να είμαστε αποφασισμένοι να την αντιμετωπίσουμε”, ανακοίνωσε η οργάνωση μετά την απόφαση αυτή της αστυνομίας.

″Καλούμε την κυβέρνηση και τις αρχές να ενωθούν μαζί μας και να κάνουν το ίδιο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας”, σημείωσε η οργάνωση.

Sponsored Post