ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/02/2018 11:10 EET | Updated 04/02/2018 14:47 EET

Αυτές είναι οι δύο απειλητικές επιστολές που έλαβε ο Κοτζιάς. Τι γράφουν

SOOC

Τρεις απειλές μέσα σε διάστημα λίγων ωρών δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών στο γραφείο του την ώρα που η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό συνεχίζεται και η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κλείσει αυτή την εκκρεμότητα που στοιχειώνει την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Οι δράστες απείλησαν όχι μόνο τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά αλλά και μέλη της οικογένειάς του.

Οι δύο πρώτες απειλές ήταν σε μορφή επιστολής, τις οποίες παρουσιάζει το «Εθνος της Κυριακής», ενώ η τρίτη απειλή έγινε προφορικά με τηλεφώνημα προς τη γραμματέα του κ.Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξε ο ίδιος τους δύο φακέλους που περιείχαν , την πρώτη φορά ένα δακτυλογραφημένο και τη δεύτερη φορά ένα χειρόγραφο σημείωμα.

Και οι δύο φάκελοι έφτασαν στο Υπουργείο Εξωτερικών την ίδια εβδομάδα.

Ο πρώτος φάκελος έφτασε την Τρίτη, και η απειλή στρεφόταν όχι όχι μόνο προς το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και σε όλους του βουλευτές.

Εγραψαν λοιπόν οι άγνωστοι:

«Εσείς οι 300 άχρηστοι, οι ανθέλληνες, οι προδότες (εκτός βέβαια ορισμένων που μετριούνται στα δάχτυλα) σας προειδοποιούμε χωρίς πολυλογίες: Όσοι από εσάς αισθάνονται ακόμη ΕΛΛΗΝΕΣ. Αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες. Για όλους τους άλλους ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα μόνον: Θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στα Σώματα Ασφαλείας και το Στράτευμα: Μην υπακούτε στις εντολές τους μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ» καταλήγει η επιστολή.

Στην κορυφή της σελίδας οι άγνωστοι έγραψαν τα ονόματα τριών Μακεδονομάχων, του Παύλου Μελά, του Καπετάν Αγρα και του Γκόνο Γιώτα.

Το δεύτερο σημείωμα έφτασε στα χέρια του Υπουργού το απόγευμα της Πέμπτης. Ο άγνωστος έγραψε με μαύρο στυλό:

«3 ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ: ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ».

Την ίδια όμως ημέρα, λίγη ώρα νωρίτερα, η γραμματέας του Υπουργού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο όποιος την προειδοποίησε: «Πες τον Κοτζιά να καθίσει καλά γιατί θα φάει πολύ ξύλο». Η γραμματέας πρόλαβε και σημείωσε τον αριθμό της κλήσης και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές είναι πολύ κοντά στο να εντοπίσουν την ταυτότητα του δράστη.

Πηγή: news247.gr