ΤΟ BLOG
22/05/2018 11:16 EEST | Updated 22/05/2018 11:16 EEST

Απειλητικά Σύννεφα

Thilo Schmuelgen / Reuters

Στις πρόσφατες κοινές δηλώσεις της Άγγελας Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν, αποτυπώνεται πλεόν με σαφήνεια τα τεράστιο ρήγμα όπου υπάρχει στους κόλπους της Ένωσης , αλλά και οι δυσοίωνες προοπτικές για την Γηραιά Ήπειρο.

Αρχικά ο Μακρόν, χωρίς καμία περιστροφή, δήλωσε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει στο μέλλον, στην βάση των εμμονικών πολιτικών Γερμανικής έμπνευσης, οι οποίες ωφελούν αποκλειστικά την Γερμανία και καμία άλλη χώρα. Είναι πράγματι εντυπωσιακό όπου ο Γάλλος πρωθυπουργός τοποθετείτε δημόσια, χωρίς να κρατά τα προσχήματα και τους τύπους, διατυπώνοντας τις καταστάσεις όπως πραγματικά έχουν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η νομισματική ένωση χωρίς την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση ευνοεί απόλυτα την Γερμανική κυρίως ολιγαρχία, είς βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των υπολοίπων χωρών. Η εφαρμοσμένη νομισματική πολιτική, δημιουργεί ασύλληπτα εμπορικά πλεονάσματα για τις Γερμανικές εξαγωγές και τις Γερμανικές επιχειρήσεις, εκτοπίζοντας τις εθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι νομισματικά ανοχύρωτες στις γερμανικές προελάσεις. Στην Ελλάδα έχουμε πλέον «πλούσια γνώση», των καταστροφικών συνεπειών για την οικονομία μας από την άδικη, γερμανοκεντρική νομισματική πολιτική.

Η δήλωση όμως, η οποία δημιούργησε ρίγη ανατριχίλας, είναι της Μέρκελ, η οποία δήλωσε ότι η Ευρώπη, δεν μπορεί να στηρίζετε εφεξής στην προστασία των ΗΠΑ, όπως ισχύει μεταπολεμικά και ότι θα πρέπει να χαράξει τον δικό της δρόμο και στον τομέα της ασφάλειας.

Αυτό όμως όπου φαίνεται ότι αγνοεί η Γερμανίδα καγκελάριος, είναι ότι πράγματι οι ΗΠΑ προστάτευσαν την Ευρώπη, αλλά από την κτηνωδία της Γερμανίας. Η Γερμανία μέχρι την οριστική παρέμβαση των ΗΠΑ στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, βύθιζε για αιώνες την Γηραιά Ήπειρο σε αιματηρές συμπλοκές, σε ευρωπαικούς αλλά και σε παγκοσμίους πολέμους. Η ουσιαστική λοιπόν,αμερικάνικη προστασία προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Αγγλίας, εκτός των γερμανών συμμάχων, είναι απέναντι κυρίως στην Γερμανική επιθετικότητα.

Ειδικότερα σε μια περίοδο όπου η Γερμανία επανέρχεται δριμύτερη, υπηρετώντας αμιγώς τα δικά της οικονομικά συμφέροντα, όπως και ο ίδιος ο Μακρόν δήλωσε, ισοπεδώνοντας οικονομικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, υφαρπάζοντας τον εθνικό πλούτο των χωρών και εξαγοράζοντας τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία τους, η δήλωση αυτή της Μέρκελ, δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Όταν η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρει η Ευρώπη πρέπει να χαράξει τον δικό της δρόμο, υπονοεί ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να υπηρετούν αποκλειστικά τις Γερμανικές επιδιώξεις, απεμπολώντας τα εθνικά κεκτημένα τους.

Η Γηραιά Ήπειρος και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, έχουν βάναυσα όμως βιώσει για χιλιάδες χρόνια τον Μεσαίωνα, την εξαθλίωση, την αδικία, τον εξοβελισμό της επιστήμης, της γνώσης, της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, λόγω της επικράτησης των βαρβαρικών ορδών, οι οποίες «δίδαξαν» διεθνώς την αποικιοκρατία, την ολιγαρχία και το αιματοκύλισμα.

Η Γερμανία και οι ολιγαρχικές δυνάμεις οι οποίες προσδιορίζουν την πολιτική της, από ότι φαίνεται δεν έχουν διδαχτεί από το σκοτεινό αυτό παρελθόν, το οποίο προσπαθούν να το οδηγήσουν στην λήθη και θέλουν να επανακάμψουν δριμύτερες. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ασκούν στην ΕΕ πολιτικές οι οποίες ωφελούν μόνο τις Γερμανικές επιδιώξεις, είς βάρος των υπολοίπων μελών. Ας μη ξεχνάμε ότι εσχάτως η Γερμανία άναψε πρώτη το φυτίλι για να ξεσπάσει ο εμφύλιος στην Γιουγκοσλαβία, καλωσόριζε ασμένως στην ΕΕ τον Σκοπιανό πρωθυπουργό αποκαλώντας τον Μακεδόνα, παρότι από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, αλλά και την Ελλάδα έχουν τεθεί συγκεκριμένα πολιτικά πλαίσια για αυτό το κράτος και υποδαυλίζει μεθοδευμένα την Τούρκικη προκλητικότητα στο Αιγαίο,παρέχοντας ερευνητικά σκάφη και υποβρύχια, θεωρώντας ότι δικαιούται κομμάτι από την ενεργειακή πίτα της χώρας μας και επιδιώκει να το λάβει από τους Τούρκους, ανεξάρτητα της βούλησης των Έλληνων.

Η Ελλάδα οφείλει όμως για ακόμη μια φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να συγκροτήσει ισχυρούς δεσμούς με τους παραδοσιακούς συμμάχους μας, να υψώσει ανάστημα απέναντι στους Γερμανικούς σχεδιασμούς και να επιδιώξει την περαιτέρω Ευρωπαϊκή ενοποίηση, με αποκλειστικό γνώμονα την ευημερία και την πρόοδο όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Τα Γερμανικά σύννεφα έχουν αρχίσει και συσσωρεύονται πάλι απειλητικά στην Γηραιά Ήπειρο και ο φωτεινός ελλαδίτικος ήλιος καλείται να αδράξει μια ελπιδοφόρα νέα σελίδα για την Ευρώπη!