ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/03/2018 07:39 EET

Από σήμερα οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ»

yunava1 via Getty Images

Διαθέσιμη είναι από σήμερα Πέμπτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντας και Ενέργειας, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ′ Οίκον ΙΙ», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αναρτηθεί και σχετικό εγχειρίδιο για τον καταχώρησης των στοιχείων των ενδιαφερόμενων.

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης κλιμακώνονται μέχρι και 70%, ανάλογα πάντα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση των αιτούντων να υπαχθούν στο πρόγραμμα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χορήγησης δανείου με επιδοτούμενο (άτοκο) δάνειο διάρκειας 4 - 6 ετών.

Οι εργασίες που ενισχύονται είναι: αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση - αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης - ψύξης και σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση ωφελούμενου μπορεί να είναι έως και 250 ευρώ ανά τ.μ. επιφάνειας κύριας χρήσης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.