ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/09/2018 12:34 EEST

Από τη Φώφη στον Σταύρο -Ο Θανάσης Χειμωνάς αποκαλύπτει γιατί πάει στο Ποτάμι

eurokinissi

Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του στο λογαριασμό του στο facebook, ο Θάνασης Χειμωνάς εξηγεί τους λόγους που τον οδηγούν στο Ποτάμι, ενάμισι χρόνο μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρει ο συγγραφέας, που μέχρι το 2017 ήταν τομεάρχης Πολιτισμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ: «Το μοναδικό κόμμα που έχει μείνει πιστό στις αρχές του και την ιδεολογία του, που δεν ετεροκαθορίζεται από όσα κάνει ο Τσίπρας ή η Δεξιά, που αρθρώνει αυθεντικά προοδευτικό λόγο, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος είναι πλέον το Ποτάμι. Είχα κατά καιρούς πολλές ενστάσεις και διαφωνίες μαζί του. Τις εξέφρασα μέσω άρθρων, συνεντεύξεων αλλά και των σόσιαλ μίντια. Αυτή τη στιγμή όμως κανείς άλλος δεν εξακολουθεί να εκφράζει την Κεντροαριστερά, το Kέντρο, τον Φιλελεύθερο Χώρο. Και νιώθω πως οφείλω να το στηρίξω». 

Ο γιος της Λούλας Αναγνωστάκη και του Γιώργου Χειμώνα,  θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνεται λόγος περί μεταγραφής του στο Ποτάμι, λέγοντας πως εκείνος δεν έχει μετακινηθεί από τις ιδέες του, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρώην κόμματός του. 

H ανάρτηση του Θανάση Χειμωνά στο facebook: