ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/01/2019 20:11 EET

Από τον Καναδά στη Σαγκάη η Κουντουρά για αεροπορική συμφωνία (...πιο μακριά δεν είχε)

Η Ελενα Κουντουρά απουσιάζει σταθερά από τις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ - και αυτό θα συνεχιστεί...

Rodin Eckenroth via Getty Images

Μέσω ...τουριστικού ρεπορτάζ έρχονται οι πληροφορίες που εξηγούν γιατί η Ελενα Κουντουρά δεν προσήλθε μέχρι στιγμής - ούτε προβλέπεται να προσέλθει προσεχώς... - στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων των ΑΝΕΛ, όπως η κοινοβουλευτική ομάδα.

Οπως προκύπτει, η υπουργός Τουρισμού βρίσκεται καθ’οδόν για τη Σαγκάη για να κλείσει συμφωνία με δύο αεροπορικές εταιρείες της Ανατολικής Κίνας σχετικά με την άμεση δρομολόγηση νέας non-stop πτήσης Σαγκάη-Αθήνα εντός του έτους.

Η κυρία Κουντουρά ταξιδεύει για Σαγκάη...απευθείας από το Τορόντο του Καναδά, όπου είχε επαφές με κορυφαία στελέχη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Βόρειας Αμερικής για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος για την επόμενη διετία 2019-2020.

Θα ”πετάξει” στη Σαγκάη της Κίνας, για την τελική συμφωνία με μεγάλη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Κίνας για τη δρομολόγηση απευθείας πτήσης προς Ελλάδα. Ήδη το 2018 σημειώθηκε αύξηση 70% στις αφίξεις Κινέζων επισκεπτών που ξεπέρασαν τους 300.000.

Anadolu Agency via Getty Images

 Παράλληλα, η κα Κουντουρά έχει προγραμματίσει συναντήσεις με την κρατική αεροπορική εταιρεία China Eastern που έχει έδρα τη Σαγκάη για τη δρομολόγηση τακτικής πτήσης προς Αθήνα το 2020 ή στα τέλη του τρέχοντος έτους. Αλλά και με τη Juneyo Airlines τη δυναμικά αναπτυσσόμενη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία επίσης με έδρα τη Σαγκάη, που αναμένεται να εντάξει την Αθήνα άμεσα εντός του 2019 στους πρώτους προορισμούς της στην Ευρώπη.

Η Υπουργός Τουρισμού κατά την παραμονή της στη Σαγκάη θα εγκαινιάσει το μόνιμο Ελληνικό Περίπτερο στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάη, όπου εξασφάλισε τη συνεχή παρουσία του Visit Greece για τη διαρκή προβολή της Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια. Ενώ, θα έχει επίσημες συναντήσεις με τους ομολόγους από την τοπική και κεντρική κυβέρνηση.

Στο ρεπορτάζ δεν περιλαμβάνεται πληροφορία για το πότε ακριβώς προβλέπεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

Sponsoed post