ΔΙΕΘΝΕΣ
17/12/2017 19:25 EET | Updated 17/12/2017 19:26 EET

Αποκάλυψη για την σοβαρή ασθένεια που βασάνιζε τον γιο του Γιλμάζ. Υποψίες ότι αυτοκτόνησε

TARIK TINAZAY via Getty Images

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του πρωτότοκου γιου του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά, ο 38χρονος Μεχμέτ Γιαβούζ Γιλμάζ που βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου με μία σφαίρα στο κεφάλι έχοντας δίπλα του ένα πιστόλι Smith Wesson που ανήκε στον πατέρα του, υπέφερε από επιληψία του κροταφικού λοβού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του 38χρονου είχε επιδεινωθεί και υπέφερε από έντονο στρες λόγω των επιπλοκών της ασθένειάςτου που προχώρησαν βαθμιαία αλλά έγιναν πιο έντονες την τελευταία περίοδο.

Την αποκάλυψη για την κατάσταση της υγείας του γιου του πρώην πρωθυπουργού έκανε το Πανεπιστήμιο Κεντ της Κωνσταντινούπολης στο οποίο ο 38χρονος ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Βάσει λοιπόν των παραπάνω η αστυνομία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο ο θάνατος του να ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας.  

Παρόλα αυτά, οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου συνεχίζονται. Υπενθυμίζουμε ότι τον 38χρονο εντόπισαν νεκρό οι σωματοφύλακες. «Μπήκαμε το πρωί με βοήθεια κλειδαρά και βρήκαμε ένα όπλο πλάι του» κατέθεσε ένας απ′ τους σωματοφύλακες του Μεχμέτ Γιλμάζ.

Όσον αφορά στην οικογένειά του, οι γονείς του έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου καθώς βρίσκονταν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες. Αφού πήγαν στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν η σορός του γιου τους, ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε ενώ η σύζυγός του παρέμεινε λόγω αδιαθεσίας.

Ο 70χρονος Μεσούτ Γιλμάζ, του κεντροδεξιού κόμματος ANAP έχει διατελέσει τρεις φορές πρωθυπουργός της Τουρκίας.

(Με πληροφορίες από Hurriyet)