Αποκαθίσταται ο ιερός ναός Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
Ο ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκάδα
Ο ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκάδα
ΥΠΠΟΑ

«Στην αποκατάσταση ενός από τα πλέον αξιόλογα και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Λευκάδας, προκειμένου να αποδοθεί στο κοινό αρχιτεκτονικά και μορφολογικά αποκατεστημένο, ασφαλές και στατικά επαρκές σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες» αφορά η πράξη «Αποκατάσταση Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα», προϋπολογισμού 910.000 ευρώ με Φ.Π.Α όπως ανακοινώνει το υπουργείο Πολιτισμού. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Εσωτερική άποψη του ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκάδα
Εσωτερική άποψη του ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκάδα
ΥΠΠΟΑ

Το ΥΠΠΟΑ ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης στον Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνα στην πόλη της Λευκάδας, με φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, σύμφωνα με την από 08-07-2022 υπογραφείσα σύμβαση κατασκευής του έργου, μετά την παράδοση αντιγράφου των κλειδιών του ναού από τον κ. Σπυρίδωνα Τσαρλαμπά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:

Ευοδώθηκαν πλέον οι άοκνες πολυετείς προσπάθειες για τη διάσωση του μνημείου, καθώς μετά την επίσκεψη της κ. Υπουργού, Λίνας Μενδώνη στο νησί, το έτος 2020, δρομολογήθηκε η ένταξη του έργου αποκατάστασης του ναού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στις νομικές διαδικασίες σημαντική υπήρξε η συνδρομή της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδας, της Κτηματικής Υπηρεσίας, του γραφείου Αγρινίου του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ενώ αμείωτο ήταν το ενδιαφέρον των κατοίκων της Λευκάδας. Η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων συνέδραμε στο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα ολοκληρώσει την αποκατάσταση και ανάδειξη ενός εμβληματικού μνημείου για την Λευκάδα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα