ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/02/2019 17:27 EET

Αποκλεισμένος ο νομός Χανίων: Κατέρρευσε η γέφυρα του Κερίτη και τμήμα αυτής του Πλατανιά

Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς είναι σε επιφυλακή για την ασφάλεια τους.

Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr

Κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας η γέφυρα του ποταμού Κερίτη στην είσοδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών που είχε υποστεί εξαιτίας της κακοκαιρίας της 14ης Φεβρουαρίου.

Η γέφυρα κόπηκε στα δύο αφού δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών. Νωρίτερα την Δευτέρα είχε υποστεί καθίζηση τμήμα του δρόμου που εφαπτόταν με τη γέφυρα και είχαν γίνει εργασίες στήριξης.

Η πετρόκτιστη γέφυρα χτίστηκε το 1908 και είχε χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο.

Στο μεταξύ, μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη, και αυτή των Βουκολιών που έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα, έρχεται η γέφυρα στην Παλαιά Εθνική Οδό να αποσπάσει το ενδιαφέρον, αφού υπέστη καθίζηση, με τα αμέτρητα κυβικά νερού που κατεβαίνουν και να «τρώνε» τη γη κάτω από τη γέφυρα, απειλώντας την με ολική καταστροφή, όπως έγινε με αυτήν στον Αλικιανό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.

 

Μέτα το πρόσφατο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Πλατάνια, και δεδομένου ότι η εξέλιξη του φαινόμενου είναι σφοδρή, η ένταση και η διάρκεια των φαινόμενων είναι πολύ μεγάλη, συνιστάται η πλήρης αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του Δήμου: «Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλεια τους. Να αποφεύγεται κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων αν δεν είναι απολύτως αναγκαία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Sponsored Post