Απόκοσμες εικόνες δείχνουν το πριν και το μετά διάσημων προορισμών που εκκενώθηκαν λόγω του κορονοϊού

Ξεχάστε τον κόσμο όπως τον ξέρατε. Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν την νέα πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας.

Καθώς ο κορονοιός εξαπλώνεται παγκοσμίως, οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες προσπαθούν να γίνονται πιο προσεκτικοί και να μην συγκεντρώνονται σε μεγάλους χώρους.

Μέχρι στιγμής ο ιός έχει προσβάλλει πάνω από 125.000 άτομα και έχει σκοτώσει 4.500. Οι κυβερνήσεις ανά χώρα παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν την μετάδοση του ιού, προτρέποντας τον κόσμο να μείνει σπίτι, να αποφεύγει τον συνωστισμό και να ακολουθεί τις οδηγίες προστασίας από τον κορονοϊό.

Την Τετάρτη, ο Παγόσμιος Οργανισμός Υγείας κύρηξε τον ιό και επίσημα πανδημία. Η ανησυχία του κόσμου είναι πλέον μεγάλη και μέρη όπως αθλητικά γήπεδα, πλατείες, αεροδρόμια, θρησκευτικοί χώροι και θέατρα είτε έχουν κλείσει είτε έχουν εγκαταλειφθεί.

Αυτές οι απόκοσμες φωτογραφίες, όπως θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κάποιος, δείχνουν πως ο κορονοΙός έχει επηρεάσει τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Πριν: Ο ναός Imam Abdul Azim είναι ένας σημαντικός θρησκευτικός προορισμός για τους σιίτες μουσουλμάνους στην Τεχεράνη στο Ιράν.

Associated Press

Μετά: Μετά την αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο, το ιερό έκλεισε για να γίνει απολύμανση. Το Ιράν είναι η τρίτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα.

Associated Press

Πριν: Η Βενετία είναι πάντα γεμάτη με τουρίστες που πηγαίνουν βόλτα με τις γόνδολες ή που περπατούν στους πλακόστρωτους δρόμους, έξω από τα γραφικά καφενεία.

Antonio Calanni / AP

Μετά: Όμως, καθώς η επιδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, η πόλη έχει σχεδόν εκκενωθεί.

Francisco Seco / AP

Πριν: Το ιερό Imamzadeh Saleh είναι ένας συναρπαστικός τόπος προσκυνήματος στην Τεχεράνη, καθώς είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα στην πόλη με χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα.

Vahid Salemi / AP

Μετά: Όμως, καθώς το Ιράν προσπαθεί να περιορίσει το ξέσπασμα του κορονοϊού, το ιερό έχει κλείσει για να γίνει απολύμανση και να περιοριστεί η μετάδοσή του.

Ebrahim Noroozi / AP

Πριν: Το Κολοσσιαίο στη Ρώμη είναι μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και δέχεται συνήθως έως και 7,4 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Alessandro Bianchi / REUTERS

Μετά: Όταν εξαπλώθηκε ο ιός, ελάχιστοι άρχισαν να το επισκέπτονται.

Andrew Medichini / AP
Andrew Medichini / AP

Πριν: Η Chinatown της Σιγκαπούρης είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες και τους ντόπιους, τόσο για το φαγητό που προσφέρει, όσο και για τα μουσεία και τους ναούς.

Calvin Wong / REUTERS

Μετά: Καθώς ο φόβος να βρίσκονται σε πολυσύχναστους χώρους μεγάλωσε εν μέσω της επιδημίας, ο τουρισμός στην περιοχή έχει μειωθεί δραματικά.

Edgar Su / REUTERS

Πριν: Η Times Square στη Νέα Υόρκη είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να απολαμβάνουν τα λαμπερά φώτα της, τα shows στο Broadway, τους καλλιτέχνες στον δρόμου, τα εστιατόρια, αλλά και τα καταστήματα.

DANIEL SLIM / Getty Images

Μετά: Όμως, καθώς το ξέσπασμα του κορονοϊού χειροτερεύει σε όλη την πόλη, όλο και λιγότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να περπατήσουν στο κέντρο τη πόλης.

Mary Altaffer / AP

Πριν: Η Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα είναι η παλαιότερη γέφυρα της πόλης και ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά της αξιοθέατα.

David W Cerny / REUTERS

Μετά: Μετά από την απόφαση της Τσεχικής Δημοκρατίας να απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός έχει μείνει άδειος.

Petr David Josek / AP

Πριν: Το Kaaba στη Σαουδική Αραβία παίζει σημαντικό ρόλο στο ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα. Θεωρείται ένας ιερός τόπος και προσελκύει εκατομμύρια κόσμο κάθε χρόνο.

Reuters

Μετά: Στις 5 Μαρτίου άδειασε εντελώς λόγω κορονοϊού, ενώ αστυφύλακες περιφρουρούν το κτίριο.

AP

Πριν: Το στάδιο Mestalla στην Βαλένθια της Ισπανίας είναι γεμάτο οπαδούς που παρακολουθούν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες κατά την διάρκεια της σεζόν.

AP

Μετά: Το γήπεδο έκλεισε τις πύλες του στις 3 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης ότι πρέπει να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις κατά την διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού.

5
5
5

Πριν: Ο κεντρικός σταθμός του Μιλάνου είναι ο μεγαλύτερος στην πόλη και συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο. Καθημερινά περνούν από εκεί περίπου 320.000 άτομα.

AP

Μετά: Στις 9 Μαρτίου ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως όλη η χώρα μπαίνει σε καραντίνα και κάλεσε όλους τους πολίτες να μείνουν σπίτι, να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και να ταξιδεύουν μόνο εφόσον τους χορηγηθεί ειδική άδεια.

AP

Πριν: Η πλατεία Βιττόριο Βενέτο είναι η μεγαλύτερη που βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας και καθημερινά συγκεντρώνει κόσμο απ΄όλες τις χώρες.

AP

Μετά: Καθώς η επιδημία του κορονοϊού πήρε τεράστιες διαστάσεις στην Ιταλία, ελάχιστοι έως καθόλου άνθρωποι θα μαζευτούν στην πλατεία.

Massimo Pinca / REUTERS

Δημοφιλή