ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2018 16:03 EET

Απολύθηκαν τα έξι μέλη πληρώματος της Ryanair που φωτογραφήθηκαν να κοιμούνται στο πάτωμα αεροδρομίου

ASSOCIATED PRESS

Τα έξι μέλη πληρώματος καμπίνας της Ryanair που είχαν φωτογραφηθεί να κοιμούνται στο πάτωμα ενός γραφείου σε ισπανικό αεροδρόμιο τον Οκτώβριο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απολύθηκαν, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα τoυ ΒBC, η φωτογραφία, η οποία κυκλοφόρησε ευρύτατα online, ήταν «στημένη». Πορτογαλικό συνδικάτο που εκπροσωπεί πληρώματα αερογραμμών αποδοκίμασε την εταιρεία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ryanair, οι εργαζόμενοι απολύθηκαν για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Είκοσι μέλη πληρώματος είχαν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Μάλαγας όταν έγινε εκτροπή των πτήσεων που κατευθύνονταν προς το Πόρτο στις 14 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η Ryanair τόνισε πως, παρά το θέμα αυτό, «κανείς δεν κοιμήθηκε στο πάτωμα».

 

 

«Το πλήρωμα πέρασε λίγο χρόνο στην αίθουσα πληρωμάτων πριν μεταφερθεί στο VIP lounge, και επέστρεψε στο Πόρτο την επόμενη ημέρα» ανέφερε η εταιρεία μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας.

Επιβεβαιώνοντας τις απολύσεις την Τρίτη, η Ryanair πρόσθεσε πως η φωτογραφία οδήγησε σε αναφορές ΜΜΕ που έβλαψαν τη φήμη της εταιρείας, και οδήγησαν σε «μη αναστρέψιμη απώλεια εμπιστοσύνης σε αυτά τα έξι άτομα».

Το πορτογαλικό συνδικάτο, SNPVAC, έχει διαφωνήσει με την εκδοχή της Ryanair, υποστηρίζοντας πως οι εργαζόμενοι είχαν σταλεί σε ένα δωμάτιο «χωρίς τις ελάχιστες υποδομές ανάπαυσης», από τις 01.30 ως τις 06.00. Όπως λέει η SNPVAC, δεν είχαν φαγητό, ποτά ή κάπου να καθίσουν, καθώς υπάρχουν μόνο οκτώ καθίσματα. Ωστόσο, επιβεβαίωσε πως μεταφέρθηκαν σε VIP lounge στις 06.00.

Sponsored Post