ΔΙΕΘΝΕΣ
19/11/2018 13:06 EET

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ

Amir Cohen / Reuters

Ο Ναφτάλι Μπένετ, το πρόσωπο-κλειδί για τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, απομακρύνοντας την προοπτική των πρόωρων εκλογών, τις οποίες ήθελε πάση θυσία να αποφύγει ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Υπουργός Παιδείας και ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία (8 βουλευτές), ο Ναφτάλι Μπένετ απαίτησε το χαρτοφυλάκιο της Αμυνας, μετά την παραίτηση του Αβίγκντορ Λίμπερμαν και έθεσε την ανάθεση ως όρο για να παραμείνει στον συνασπισμό. Ο Νετανιάχου το αρνήθηκε και ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Αμυνας, μαζί με το υπουργείο των Εξωτερικών.

Σήμερα, Δευτέρα όμως, ο Νταφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι άκουσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να υπόσχεται στον ισραηλινό λαό ότι θα αλλάξει κατεύθυνση και αυτό τον έπεισε να μην τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Εάν οι προθέσεις του πρωθυπουργού είναι σοβαρές - και θέλω να πιστεύω τα λόγια που άκουσα από το στόμα του χθες το βράδυ- βάζουμε στην άκρη όλες τις πολιτικές απαιτήσεις προς το παρόν και θα σας βοηθήσουμε στην τεράστια αποστολή που συνίσταται σε νέα νίκη του Ισραήλ».

Ο ισραηλινός κυβερνητικός συνασπισμός, ο δεξιότερος στην ιστορία του Ισραήλ, βυθίστηκε σε κρίση την περασμένη εβδομάδα όταν ο υπουργός Άμυνας, ο εθνικιστής Αβίγκντορ Λίμπερμαν, που επεδίωκε γενικευμένη επίθεση του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, παραιτήθηκε όταν ο Νετανιάχου συμφώνησε στην εφαρμογή εκεχειρίας με την Χαμάς με την μεσολάβηση της Αιγύπτου.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post