ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/10/2018 14:05 EEST

Απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικης στο Ηράκλειο: Την εκβίαζε πρώην φίλος της με φωτογραφίες

spukkato via Getty Images

Θύμα εκβιασμού από πρώην φίλο της στη Θεσσαλονίκη φέρεται να έπεσε 16χρονη στο Ηράκλειο, η οποία προέβη σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretapost.gr, σε καταγγελία που έκαναν σε αστυνομικό τμήμα οι γονείς της αναφέρεται πως η ανήλικη ερωτεύτηκε τον 28χρονο και αποφάσισε να φύγει από το σπίτι της και να πάει να τον βρει στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο υπήρχαν εντάσεις στη σχέση, με αποτέλεσμα να διακόπτεται συχνά- και την τελευταία φορά που η 16χρονη πήγε να δώσει τέλος, ο πρώην φίλος της (27χρονος ή 28χρονος, σύμφωνα με δημοσιεύματα κρητικών ΜΜΕ- το cretalive.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα «Πατρίς», κάνει λόγο για 27χρονο Ρομά,) άρχισε να την απειλεί και να την εκβιάζει, λέγοντάς της πως αν του έδινε χρήματα, θα δημοσίευε στο Facebook γυμνές φωτογραφίες της. Αν και του έστειλε χρήματα, αυτός συνέχισε τους εκβιασμούς, και η ανήλικη αποπειράθηκε να βάλει τέλος στην ζωή της καταναλώνοντας ποσότητα χαπιών. Οι γονείς της πρόλαβαν και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η ανήλικη πήρε επτά χάπια από τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει με υπόδειξη ψυχιάτρων, ωστόσο πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ήδη έχει σταλεί σήμα προς την αστυνομία της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και την προσαγωγή του φερόμενου ως εκβιαστή.