ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/10/2018 15:05 EEST

Αποπέμφθηκε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών

Alkis Konstantinidis / Reuters

Στην αποπομπή του διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέα Ηλιόπουλου, προέβη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, με αφορμή δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπου μεταξύ άλλων ζητούσε την επέμβαση Εισαγγελέα σχετικά με τη χρηματοδότηση της Κομισιόν προς την Ελλάδα για το προσφυγικό.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιόπουλος στη συνέντευξη του τόνιζε πως «είναι η ώρα να παρέμβουν οι Εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν». «Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», ανέφερε ακόμη.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βίτσας χαρακτηρίζει «αναληθή» τα λεγόμενα του κ. Ηλιόπουλου, επισημαίνοντας ότι από την περασμένη Τρίτη του είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία του με το υπουργείο, «λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Βίτσα:

«Την περασμένη Τρίτη το πρωί και ώρα 10:00 κάλεσα τον κ. Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και του ανακοίνωσα ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συνεργασία του με το υπουργείο, λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του. Του ζήτησα να μου απαντήσει το πρωί της Παρασκευής εάν θα παραιτηθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία για την παύση του. Μου είπε ότι θα έχω την τελική του απάντηση για το τρόπο αποχώρησής του την Παρασκευή το πρωί. Την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα. Με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει».

Sponsored Post