ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2018 17:26 EEST

Απορρίφθηκε νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Anadolu Agency via Getty Images

Νέο αίτημα των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης για επανεξέταση της κράτησης τους, απορρίφθηκε από το δικαστήριο που την εξέτασε άμεσα.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), κυκλοφόρησε γραπτή δήλωση, με την οποία ζητείται να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και να τηρηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Μιλώντας την Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε λογική συμψηφισμού ή ανταλλαγής των δύο με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.