ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/02/2018 13:47 EET | Updated 26/02/2018 13:55 EET

Απόσυρση της διάταξης για την προσχολική αγωγή ζητά η ΚΕΔΕ. Διαμαρτυρία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Eurokinissi

Να αποσυρθεί η διάταξη του υπουργείου παιδείας που προβλέπει την ένταξη στην υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων χρονών, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με το διοικητικό της συμβούλιο να συνεδριάζει εκτάκτως εν όψει της ψήφισης της σχετικής διάταξης στη Βουλή- θεωρώντας, μεταξύ άλλων και ανέφικτη την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι λόγω και της μεγάλης έλλειψης αιθουσών νηπιαγωγείων και διδακτικού προσωπικού, ζητά να αποσυρθεί η σχετική διάταξη και να υπάρξει γόνιμος διάλογος ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Παιδείας και να προβλέπεται μεταβατικό στάδιο εφαρμογής καθώς και δυνητικότητα. Να μπορούν δηλαδή οι γονείς να επιλέξουν αν το παιδί τους θα πάει σε νηπιαγωγείο ή σε παιδικό σταθμό.

Μετά τη συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, μετέβησαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει για το θέμα αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Κλαυθμώνος, την οποία θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας σε αυτούς, ενώ σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή «χιλιάδες» υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

Sponsored Post