Αποτυχία για τον «Ιπτάμενο άνθρωπο»: Έπεσε στην θάλασσα στην προσπάθειά του να διασχίσει την Μάγχη

Επεσε στην θάλασσα στο σημείο όπου θα έκανε ανεφοδιασμό σε καύσιμα εν πτήσει
Associated Press

Ο Γάλλος Φράνκι Ζαπάτα, ο «ιπτάμενος άνθρωπος», ο οποίος ξεκίνησε το πρωί από την Σανγκάτ της βορειοδυτικής Γαλλίας για να διασχίσει την Μάγχη επάνω στο «Flyboard» , έπεσε στην θάλασσα στο σημείο όπου θα έκανε ανεφοδιασμό σε καύσιμα εν πτήσει και ανασύρθηκε από σωστικά συνεργεία, έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Όνειρο του πρώην πρωταθλητή του τζετ σκι, ήταν να καταφέρει να περάσει από την βόρεια Γαλλία στη νότια Αγγλία σε μόλις 20 λεπτά. Δεν τα κατάφερε, όμως, αφού ο 40χρονος έπεσε στο νερό στα μισά του δρόμου.

Για να πραγματοποιήσει την πτήση επάνω από την Μάγχη έπρεπε να ανεφοδιάσει με κηροζίνη την ιπτάμενη μηχανή του, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τις γαλλικές ακτές. Σύμφωνα με τον διάλογο που άκουσε δημοσιογράφο του AFP από τον ασύρματο, ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του.

ASSOCIATED PRESS

«Είναι μια τεράστια απογοήτευση», δήλωσε μέλος της ομάδας του στη Γαλλική τηλεόραση BFM λίγο μετά την πτήση. «Πρέπει να έχασε την πλατφόρμα για μόλις λίγα εκατοστά».

ASSOCIATED PRESS

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην παραλία για να παρακολουθήσει την προσπάθεια του 40χρονου πρωταθλητή. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ανακοινώθηκε ότι απέτυχε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ BBC

Popular in the Community