ΔΙΕΘΝΕΣ
05/10/2019 08:14 EEST

Αποζημίωση 800 εκατ. δολαρίων στους επιζώντες του μακελειού στο Λας Βέγκας

Η MGM προσπαθεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό τρομοκρατική πράξη ούτως ώστε να αποφύγει την καταβολή του ποσού.

zz/GOTPAP/STAR MAX/IPx

Οι άνθρωποι που επέζησαν από το μεγαλύτερο μακελειό στην ιστορία της Αμερικής, θα αποζημιωθούν με το ποσό των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, από την MGM Resorts International.

Οι αγωγές που είχαν καταθέσει οι επιζώντες της δολοφονικής επίθεσης στο ξενοδοχείο της MGM, στο Λας Βέγκας, των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέληξαν σε συμβιβασμό με την εταιρεία. Οι επιζώντες κατηγορούσαν στις αγωγές τους την MGM, για αμέλεια, όταν τον Οκτώβριο του 2017, ο Στήβεν Πάντοκ, έκρυψε όπλα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, Mandalay Bay, και στην συνέχεια πυροβόλησε αδιακρίτως προς το πλήθος κατά την διάρκεια μουσικού φεστιβάλ.

Ο απολογισμός ήταν 58 νεκροί ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

«Αν και τίποτα δεν πρόκειται να φέρει πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν, η να επουλώσει τις πληγές αυτών που επέζησαν, αυτός ο νομικός συμβιβασμός, αποτελεί μία δίκαιη αποζημίωση για τα θύματα και τις οικογένειες τους», δήλωσε ο Ρόμπερτ Εγκλετ, από το νομικό γραφείο που εκπροσωπούσε ενάγοντες.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως, «Οι όροι του διακανονισμού εκφράζουν πλήρως τους πελάτες μας».

Ενα μήνα μετά το μακελειό του Λας Βέγκας, οι επιζώντες κατέθεσαν όλοι μαζί αγωγές εις βάρος της MGM και του Route 91 Harvest Festival. 

Η MGM ResortsInternational, με ανακοίνωση της δήλωσε πως, «Το περιστατικό που έλαβε χώρα την 1η Οκτωβρίου ήταν μια τρομερή τραγωδία που διαπράχθηκε από έναν κακό άνθρωπο. Αυτά τα είδη αγωγών δεν μας ξαφνιάζουν και σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Τούτο λεχθέντος, από σεβασμό προς τα θύματα, θα δώσουμε την απάντηση μας μέσω των κατάλληλων νομικών οδών».

Να προσθέσουμε πως σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η MGM, προσπάθησε να εμποδίσει τους επιζώντες από την είσπραξη του ποσού κάνοντας χρήση του ομοσπονδιακού νόμου περί τρομοκρατικής πράξης, ούτως ώστε το ξενοδοχείο να μην θεωρηθεί υπεύθυνο για το περιστατικό.

Παράλληλα προχώρησε και η ίδια σε μηνύσεις κατά των επιζώντων που είχαν καταθέσει εις βάρος τους ασφαλιστικά μέτρα.

Πηγή: The New York Times, Rolling Stone