ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/06/2019 18:01 EEST

Apple: Οι επιπρόσθετοι δασμοί στην Κίνα θα βλάψουν τον παγκόσμιο ανταγωνισμό

Είναι μια από τις εταιρείες που διαφωνούν με τις αποφάσεις του Τραμπ.

Reuters

Η Apple δήλωσε ότι οι χρεώσεις που έχει προτείνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε προϊόντα από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, iPads και Mac, θα μειώσουν τις εισφορές της εταιρείας προς την αμερικανική οικονομία και θα πλήξουν την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε επιβολή δασμών έως και 25% σε προϊόντα αξίας $ 300 δισεκατομμυρίων από την Κίνα, σύμφωνα με σχόλια που δημοσιεύθηκαν σε κυβερνητική ιστοσελίδα την Πέμπτη από την εταιρεία κολοσσό. 

Η Apple  είναι από τις δεκάδες αμερικανικές εταιρείες που πιέζουν την αμερικανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το σχέδιο των επιπρόσθετων δασμών στη χώρα της Ασίας.

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας βρίσκονται σε αδιέξοδο για περισσότερο από έναν μήνα. Οι ηγέτες των χωρών αναμένεται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη G20 της Ιαπωνίας. Ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει τιμολόγια σε περισσότερα κινεζικά αγαθά μετά από τις συζητήσεις του Μαϊου. 

Η Apple είναι η μεγαλύτερη πηγή φόρων του αμερικανικού ταμείου και το 2018 είχε δεσμευτεί να προσφέρει περισσότερα από 350 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Συνεπώς, αυτή θα είναι μια απώλεια που πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά ο νυν πρόεδρος. 

Πηγή: Reuters 

Sponsored Post