ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2018 16:46 EEST | Updated 20/07/2018 20:11 EEST

Αρκετοί τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε λεωφορείο στη Γερμανία

Michaela Rehle / Reuters

Toυλάχιστον 14 άτομα έχουν τραυματιστεί από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Lubeck της Γερμανίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δύο από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το λεωφορείο ήταν γεμάτο όταν ένας άνδρας τράβηξε από το σακίδιό του ένα κουζινομάχαιρο και άρχισε να επιτίθεται στους επιβάτες.

Η περιοχή αποκλείστηκε ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η τοπική εφημερίδα LUEBECKER NACHRICHTEN γράφει πως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης συνελήφθη.

Οι εισαγγελικές αρχές στο μεταξύ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε, όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου», δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

Nωρίτερα η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δενυπάρχουν ενδείξεις ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος.

«Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με την Luebecker Nachrichten, που δεν κατονόμασε τις πηγές της, ο άνδρας έχει καταγωγή από το Ιράν και ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Αν και η γερμανική εφημερίδα μετέδωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο εξ αυτών σοβαρά, η αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα με ανακοίνωσή τους επισήμαναν ότι «ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει ασαφής. Δεν υπάρχουν νεκροί».

Οι αρχές εξήγησαν επίσης ότι ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους επιβάτες προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 13.47 τοπική ώρα (14.47 ώρα Ελλάδας).

«Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο» είπε επίσης η αστυνομία, προσθέτοντας ότι πυροτεχνουργοί εξετάζουν το σακίδιο που κρατούσε ο 34χρονος.