ΔΙΕΘΝΕΣ
02/12/2019 20:23 EET | Updated 02/12/2019 22:02 EET

Σίδνεϊ: Αστυνομικοί έγδυσαν 14χρονο αγόρι για να του κάνουν σωματικό έλεγχο

Σοκάρουν οι καταγγελίες για παράνομο σωματικό έλεγχο σε ανηλίκους κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ.

GETTY IMAGES

Ένα δεκατετράχρονο αγόρι ήταν ανάμεσα στα άτομα που οι αρχές επέβαλαν παράνομα να γδυθούν και να υποβληθούν σε πλήρη σωματικό έλεγχο κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ για παιδιά στο Σίδνει της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα. Αναλυτικότερα, οι σωματικοί έλεγχοι τριών αγοριών, ηλικίας 14, 15 και 16 ετών, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συγκεκριμένης έρευνας.

Όπως σημειώνεται στο BBC, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων στο φεστιβάλ που διεξήχθη στο Λοστ Σίτι του Σίδνει, κανένα από τα αγόρια δεν είχε μαζί του γονέα, κηδεμόνα ή κάποιον μεγαλύτερο συνοδό και - όπως είναι φυσικό - δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή τους, σύμφωνα με την έρευνα. 

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, η αστυνομία μπορεί να διεξάγει έρευνες μόνο όταν «το επιβάλλει η περίσταση». 

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι ένας «αμελητέος αριθμός» ανηλίκων υπεβλήθη σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο, όντας γυμνοί, σεβόμενοι το συνολικό νεανικό πλήθος των περίπου 10.000 ατόμων στο φεστιβάλ.

Δικηγόρος της Επιτροπής Επιβολής του Νόμου κατέθεσε ότι αυτή η εμπειρία είχε «μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα» για κάποια από τα ανήλικα αγόρια. 

 «Χωρίς καμία νομική αιτιολογία, ο έλεγχος αυτός συνιστά επίθεση που τιμωρείται με φυλάκιση» είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος Πέγκι Ντόιερ.

Η αφορμή για να ψάξουν οι αστυνομικοί τον 14χρονο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν ότι ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος τους τον πλησίασε και άρχισε να τον μυρίζει. 

«Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιά είναι η επείγουσα ανάγκη πού θα μας επιτρέψει να ασκούμε ελέγχους όποτε το θεωρούμε απαραίτητο», δήλωσε αστυνομικός.

 

Οι σοκαριστικές περιγραφές 

Στην μαρτυρία που κατέθεσε ο 14χρονος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί τον χώρισαν από τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο και τον διέταξαν να «κρατήσει το πέος του και να σηκώσει τους όρχεις του, ώστε να εξετάσουν τον πρωκτό του». Ανέφερε επίσης ότι πάγωσε όταν του ζητήθηκαν αυτές οι εντολές και άρχισε να κάνει νευρικές κινήσεις. Στη συνέχεια, «τον άφησαν ελεύθερο, εφόσον δεν βρέθηκε τίποτα πάνω του». 

Στην περίπτωση του 16χρονου, του ζητήθηκε να γίνει πλήρης σωματικός έλεγχος (ίδιος με εκείνον του προηγούμενου παιδιού), μόνο και μόνο επειδή φορούσε μπανάνα (το αξεσουάρ που φοριέται γύρω από την μέση). Στην κασέτα, μάλιστα, ένας αστυνομικός ακούγεται να του ζητά «να σκύψει και να βήξει». 

Η Ντόιερ ανέφερε ότι στην περίπτωση του τρίτου παιδιού φάνηκε πως οι αστυνομικοί είχαν και σωματική επαφή με τα παιδιά, καθώς έπιαναν τα γεννητικά τους όργανα με τα χέρια, χωρίς γάντια. 

Η έρευνα συνεχίζεται. 

 

 

 

Πηγή: BBC 

 

Sponsored Post