Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απέτρεψε διάρρηξη

Ο αστυνομικός δεν επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.
Subhakitnibhat Kewiko / EyeEm via Getty Images

Στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στο Παγκράτι, καθόταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, όταν αντίκρισε έναν άνδρα να προσπαθεί να αναρριχεί σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σκαρφαλώνοντας την εγκατάσταση τού φυσικού αερίου.

Έτρεξε προς το μέρος του, δήλωσε την ιδιότητά του και τον ρώτησε τί κάνει εκεί. Ο άνδρας τον απείλησε με ένα κλαδευτήρι, που κρατούσε στα χέρια και ο αστυνομικός έκανε ένα βήμα πίσω, για να μην τον τραυματίσει. Τότε βρήκε ευκαιρία να διαφύγει τρέχοντας. Ο αστυνομικός δεν επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και ενημέρωσε για το περιστατικό. Πολύ γρήγορα μοτοσυκλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφθασαν στο σημείο και μαζί τον εντόπισαν περίπου πέντε τετράγωνα μακριά μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Στην κατοχή του βρήκαν κατσαβίδια, λεπίδες, κόφτη, τανάλια και άλλα εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους διαρρήκτες.

Πρόκειται για έναν 34χρονο, υπήκοο Αφγανιστάν, ο οποίος συνελήφθη και τώρα ερευνάται εάν νωρίτερα έχει διαπράξει κλοπές σε σπίτια της περιοχής

Πήγαινε στην αρχική σελίδα