ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/09/2020 07:45 EEST

Αστυνομικός πήγε για σουβλάκια στα Εξάρχεια και της έκλεψαν το όπλο

Συμμετείχε στα μέτρα ασφαλείας για την μετακίνηση του πρωθυπουργού.

ANIL BOZBIYIK via Getty Images
A meat restaurant in Rhodes, Greece.

Στάση για να πάρει σουβλάκια στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια έκανε μαζί με έναν συνάδελφό της η αστυνομικός, από την οποία εκλάπη το υπηρεσιακό όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν στη Διεύθυνση Επισήμων, επέβαιναν σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο πάρκαραν και αποβιβάστηκαν για να μεταβούν σε ψητοπωλείο. Το όπλο που εκλάπη ανήκε στην υπαστυνόμο. Σημειώνεται ότι δεν υπηρετεί στη φρουρά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά συμμετείχε στα μέτρα ασφαλείας για τη μετακίνηση του κ. Μητσοτάκη.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι στα μέτρα για τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού δεν συμμετέχουν μόνο οι γυναίκες και οι άντρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Προέδρου της Κυβέρνησης αλλά και προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η αξιωματικός σταμάτησε μαζί με συνάδελφό της στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, με σκοπό να πάρουν φαγητό. Κλείδωσαν το υπηρεσιακό όχημα και αποβιβάστηκαν. Θολό παραμένει μέχρι αυτή την ώρα το που ακριβώς εκλάπη το όπλο. Και αυτό διότι το αυτοκίνητο δεν βρέθηκε παραβιασμένο. Η αξιωματικός κατέθεσε ότι θυμάται να άφησε το όπλο της στο πίσω κάθισμα. Αυτό ωστόσο δεν ταιριάζει με τη διαπίστωση ότι το αυτοκίνητο δεν έφερε ίχνη παραβίασης. Έτσι ερευνάται από κάμερες καταστημάτων κατά πόσο μπορεί κάποιος να το έκλεψε την ώρα που βρίσκονταν στο ψητοπωλείο, χωρίς να το αντιληφθεί η ίδια.

Σε βάρος της αξιωματικού αναμένεται να υπάρξουν διοικητικές κυρώσεις.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι το περιστατικό φαίνεται πως ήταν τυχαίο και δεν προκύπτει στόχευση της αστυνομικού.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost