ΔΙΕΘΝΕΣ
15/06/2021 13:54 EEST | Updated 15/06/2021 13:59 EEST

AstraZeneca: Απέτυχε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην πρόληψη της Covid-19

Η εταιρεία μελετά επίσης τη θεραπεία σε ασθενείς που δεν έχουν εκτεθεί στον ιό.

Social Media
Εικόνα υπολογιστή που δημιουργήθηκε από την Nexu Science Communication μαζί με το Trinity College στο Δουβλίνο, δείχνει ένα μοντέλο που είναι δομικά αντιπροσωπευτικό ενός betacoronavirus που είναι ο τύπος του ιού που συνδέεται με το COVID-19

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι η θεραπεία της με το μονοκλωνικό αντισώμα, AZD7442, δεν πέτυχε τον κύριο στόχο της, δηλαδή την πρόληψη του covid-19 σε άτομα που εκτέθηκαν πρόσφατα στον κορονοϊό.

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν ανεμβολίαστοι ενήλικες με επιβεβαιωμένη έκθεση σε άτομο με covid-19 εντός των τελευταίων οκτώ ημερών.

Το AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης του ιού covid-19 με συμπτώματα κατά 33% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο (placebo), σύμφωνα με την εταιρεία.

Dado Ruvic
Φιαλίδιο με την ετικέτα του εμβολίου AstraZeneca

Η AstraZeneca μελετά επίσης τη θεραπεία σε ασθενείς που δεν έχουν εκτεθεί στον ιό, αλλά και για την πρόληψη πιο σοβαρής νόσου.

Το AZD7442 αναπτύσσεται με υποστήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η AstraZeneca ανακοίνωσε τον Μάρτιο συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παροχή έως και μισού εκατομμυρίου δόσεων AZD7442. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται σε συνομιλία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τα επόμενα βήματα της συμφωνίας.

Οι ανταγωνιστές της Αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής, Regeneron Pharmaceuticals Inc και Eli Lilly & Co, διαθέτουν παρόμοια προϊόντα μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν εγκριθεί για χρήση.